Torsdag, 7. oktober 2021 — af Lene Skriver Bak

Stor dag for Barack Obama og familien: Første spadestik taget

Præsident Barack Obama og hans hustru, Michelle Obama, vendte hjem til Chicago, hvor de tog første spadestik til det nye Obama Presidential Center.

Barack Obama og hans hustru, Michelle Obama, havde begge godt greb om de store skovle, der stod klar til dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På et særligt udvalgt sted i Chicago, nemlig i den såkaldte South Side, som er et fattigt område beboet fortrinsvist af sorte, var præsident Barack Obama og hans hustru, Michelle Obama, sammen med guvernøren for staten Illinois, som Chicago ligger i, J. B. Pritzker, og byens borgmester, Lori Ligthfoot, klar til at svinge skovlene.

Det er nemlig her, det nye Obama Presidential Center skal ligge.

De fire lagde kræfterne i og tog sammen det alleførste spadestik til centret, der skal være et museum og samtidig et sted, hvor offentlige forsamlinger kan finde sted og et sted lokalsamfundet omkring centret har lyst til at bruge, ligesom det skal indeholde et bibliotek.

Se det første spadestik i galleriet øverst.

Planerne gælder også for den omkringliggende historiske park, Jackson Park, hvor nye legepladser, vandrestier og cykelruter vil blive skabt.

- Fra begyndelsen vidste Michelle og jeg, at der kun var ét sted, The Obama Presidential Center kunne ligge; South Side i Chicago. Det var her, jeg mødte Michelle, bare et par kilometer fra hvor hun voksede op, her Sasha og Malia blev født, hvor jeg vandt mit første valg, forklarer Barack Obama om placeringen af centret.

Første spadestik har været længe ventet, fortæller Barack Obama i en video om projektet.

- I dag, efter en omhyggelig føderal godkendelsesproces, der har taget flere år, er vi nu klar til at komme i gang. At komme hertil ville ikke være muligt uden de mange mennesker i lokalsamfundet, der har været en del af processen i tidens løb. I har bidraget til at gøre dette projekt bedre og Michelle og jeg takker jer. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden