Tirsdag, 17. november 2015 — af af Henrik Salling

Udenrigsminister Kerry er vild med Rufus Gifford

Rufus Gifford
Rufus Gifford og  Stephen DeVincent 
Foto: Birger Storm
Det store amerikanske magasin, Vanity Fair, bringer på deres hjemmeside en længere artikel om den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Rufus Gifford er en mand, som for alvor har redefineret ordet "diplomati". Han optræder i interviews, har sin egen TV-serie på DR3, han inviterer pressen indenfor, når han bliver gift med sin Stephen, og senest er der udkommet en stor portrætbog om Obamas "golden boy". Altså når han ikke lige går til perlerækker af cocktail-parties og modtager TV-priser for sin medvirken i "Jeg er ambassadøren fra Amerika".

Men nu har også det amerikanske livsstilsmagasin Vanity Fair fået øjnene op for Rufus og det liv, som han sammen med Stephen og hunden Argos har skabt sig i Danmark.

I en stor artikel på bladets hjemmeside opridser de Rufus' mange meritter og beretter i øvrigt om, hvor glade danskerne er for det amerikanske bekendtskab. Ja, faktisk går bladet så langt som til at sige:

- Rufus Gifford ændrer danskernes syn på amerikanerne - episode efter episode.

Rufus Gifford får ros af chefen

Men også Rufus Giffords chef, udenrigsminister John Kerry, ser med på den anden side af Atlanten. Og bossen er vild med Rufus Giffords nye måde at angribe diplomatiet.

Et andet højtstående medlem af udenrigsministeriet fortæller i artiklen:

- Der er højt til loftet for vores vores ambassadører og den måde de angriber opgaven. Gifford har været en af de mest kreative, når det handler om innovative måder at komme i kontakt med det lokale publikum.

Læs hele artiklen fra Vanity Fair her.

VIDEO: Da Rufus Gifford blev gift

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden