17. nov. 2022
Af Josephine Sjelhøj

Se den rørende gave: Kate Winslet hjælper syg 12-årig pige med generøs gestus

Kate Winslet
Kate Winslet
Foto: Niklas Hallen/AFP/Ritzau Scanpix
Skuespillerinden har givet en generøs gave til en 12-årig pige og hendes familie.

Med de stigende elpriser er det svært for mange familier at betale deres regninger.

En af dem, der har kæmpet med skyhøje regninger, er Carolynne Hunter fra Skotland, der stod overfor en mulig elregning på 17.000 pund, svarende til mere end 145.000 kroner.

Det skriver den 49-årige kvinde fra Skotland selv på Twitter.

Den ekstrahøje regning er prisen for at holde hendes 12-årige datter, Freya, i live.

Freya har nemlig cerebral parese, som er en sygdom forårsaget af en hjerneskade sket i det tidlige fosterliv eller de første år af barndommen.

Derfor er det livsnødvendigt, at Freya får ilt til hjernen på grund af svære vejrtrækningsproblemer. Men det udstyr, der bruges til det, sætter familien i økonomiske vanskeligheder på grund af energikrisen.

Hjælp fra Hollywoodstjerne

Den uoverskuelige pris for at holde datteren i live fik Carolynne Hunter til at etablere en indsamling, i håbet om at få en hjælpende hånd.

Og det fik hun fra helt uventet kant.

Verdensstjernen Kate Winslet havde nemlig læst om familiens rørende historie, og på den digitale indsamlingsside, GoFundMe, sendte hun hele det ønskede beløb afsted.

Det skriver BBC.

Skuespillerinden underskrev den rørende gave på 145.000 kroner med ”fra Kate Winslet og familien”. Hun har ikke kommenteret yderligere på gestussen.

Brød i gråd

Den store gave fra Kate Winslet rørte den 49-årige skotte dybt.

- Vores rejse som familie har været meget traumatisk, og jeg føler mig bare færdig på det her tidspunkt i mit liv. Da jeg hørte om pengene, brød jeg bare i gråd – jeg tænkte, at det ikke engang var ægte. Jeg tænker stadig: ”er dette ægte?”, fortæller Carolynne Hunter til BBC.

Hun fortæller samtidig til Good Morning Britain, at hun stadig er i ”chok” over den livsnødvendige hjælp fra Hollywoodstjernen.

Læs mere om: