Fredag, 18. juni 2021 — af Ulrik Ulriksen

Bevæget Kasper Hjulmand om Schmeichel: Jeg kunne ikke stoppe ham

Kasper Hjulmand og Kasper Schmeichel
Kasper Hjulmand og Kasper Schmeichel
Foto: Ritzau/Scanpix
Der blev gået til vaflerne, da Danmark spillede en vild EM-kamp mod superstjernerne fra Belgien. Danmark tabte kampen, men vandt hele Europas hjerter med en indsats, der lover godt for næste kamp mod Rusland. Før, under og efter kampen var træner Kasper Hjulmand dybt rørt.

Det har været et par meget emotionelle dage for EM-landsholdet og træner Kasper Hjulmand, siden Christian Eriksen i lørdags faldt om med hjertestop i Parken under kampen mod Finland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kasper Hjulmand dybt rørt

Følelserne kom igen i spil, da de danske spillere og Hjulmand torsdag aften gik på banen foran et tændt publikum i Parken, hvor 25.000 fans var på lægterne.

Christian Eriksen blev hyldet af hele Parken, og på Rigshospitalet har Eriksen helt sikkert været bevæget over den store støtte..

- Jeg var dybt berørt, da der blev sunget nationalsang. Det må jeg indrømme, sagde Kasper Hjulmand på pressemødet efter Danmarks 1-2 nederlag mod Belgien.

- Vi brugte den kæmpestore energi, der var inde på stadion. Det kom ud i benene, lød det også fra Hjulmand, der var en smule nervøs til sidst i kampen, da Kasper Schmeichel forlod det det danske mål ved stillingen 1-2 og bevægede sig op til det belgiske mål for at forsøge at score til 2-2.

Schmeichel satsede alt

Danmark satsede alt, da Kasper Schmeichel styrtede op i Belgiens felt i de døende minutter, hvilket faktisk næsten gav en belgisk scoring.

Og hvert et mål er meget vigtigt i denne tætte EM-gruppe, hvor Danmark stadig har en chance for at spille sig videre i turneringen med sejr over Rusland på mandag i Parken.

- Jeg kunne ikke stoppe ham. Han ville op og score, sagde Kasper Hjulmand med et lille smil, og fortsatte.

Stor forskel

- Selvfølgelig er der en stor forskel på at tabe 1-2 eller 1-3. Men det var helt umuligt at stoppe Kasper, da han var på vej frem, lød det fra Hjulmand på pressemødet torsdag aften efter det ærefulde 1-2 nederlag til EM-favoritterne fra Belgien.

Indsatsen fra Danmarks spillere fyldte Kasper Hjulmand med stolthed.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor stolt jeg er over de her spillere. Bare det at gennemføre kampen, understreger vores landstræner.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden