18. nov. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Håndboldkvinderne er klar til semifinalen: Sådan spår Morten Ankerdal Danmarks chancer

Morten Ankerdal
Morten Ankerdal
Foto: Martin Høien
Morten Ankerdal har ikke været med til at dække EM-slutrunden i Slovenien, men han har fulgt de danske håndboldkvinder, som han har store forventninger til, når de fredag skal spille semifinale.

Søndag begynder VM i Qatar, men efteråret har allerede budt på masser af sport.

EM i håndbold er i fuld gang i Slovenien, og fredag aften gælder det semifinalen. Danmark skal op mod Montenegro i kampen om en finaleplads, og Morten Ankerdal, som har dækket masser af håndboldslutrunder for TV 2, har store forventninger til de danske kvinder.

Ikke sket siden 2004

- Jeg har ikke fulgt så meget med, som jeg tidligere har gjort, men jeg har set Danmarks kampe, og jeg har heller ikke kunnet lade være med at orientere mig lidt om resultaterne, fortæller Morten Ankerdal, der har travlt med forberedelserne til VM, men som selvfølgelig skal se med, når Danmark spiller semifinale.

Danmark var senest i en EM-finale i 2004, og den kan Morten Ankerdal tydeligt huske, for han dækkede slutrunden, der blev spillet i Ungarn.

- Jeg tror, det lykkes igen. Jeg synes, Danmark har en god chance, selv om jeg er lidt bekymret for Mie Højlund. Men jeg synes ikke, Danmark får en bedre chance, for at komme i EM-finalen, end de har i år, lyder det fra den rutinerede sportsvært.

I kampen mod Norge måtte Mie Højlund udgå med smerter i låret.

Senest Danmark vandt EM-guld var i 1996, og tiden vil vise, om det lykkes at få det gyldne metal med hjem igen.

Først og fremmest gælder det semifinalen, og kampen mod Montenegro kan følges på TV 2 fra klokken 17.40.

Læs mere om: