9. jun. 2022
Af Stine Schou

Herrelandsholdet jubler: Hyldes for kammeratskab og holdånd

Fodboldlandsholdet har endnu en grund til glæde i disse dage. Truppen er indstillet til Kulturministerens Idrætspris og med nomineringen følger nogle flotte ord om kammeratskab, holdånd og forbilledligt lederskab.

Herrelandsholdet i fodbold har to sejre ud af to kampe i Nations League-turneringen og fører pt gruppen. Og nu er der endnu en grund til at juble i truppen. Holdet er nemlig indstillet til Kulturministerens Idrætspris. Det blev offentligjort torsdag formiddag.

I nomineringen lyder det:

"DBU’s herrelandshold i fodbold har genskabt herrelandsholdet som et nationalt samlingspunkt. Under EM 2020 imponerede herrelandsholdet hele Danmark, hvor de var uhyre tæt på at spille sig i EM-finalen, og også i VM-kvalifikation leverede landsholdet en historisk dansk indsats. Endnu mere imponerende var deres menneskelige optræden i forbindelse med Christian Eriksens kollaps i åbningskampen i Parken, hvor holdet viste forbilledligt lederskab, kammeratskab og holdånd. Herrelandsholdet har skabt stemning, sammenhold og samlingskraft på tværs af befolkningsgrupper og aldersgrupper i Danmark."

På herrelandsholdets Instagramprofil takke de for indstillingen og krydser fingre.

"Tak for den fornemme nominering – vi krydser fingre"

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp7892.jpg
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen hylder landsholdet med flotte ord og indstillingen til Kulturministerens Idræspris.
Foto: Hanne Juul

I forbindelse med offentliggørelsen af de fire nominerede, udtaler Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- De nominerede har skabt utroligt flotte resultater og har hver især gjort en forbilledlig indsat. De fortjener i den grad at blive hyldet, og det er jeg glad for, at vi kan gøre med idrætsprisen. Jeg er stolt af den idrætstradition, vi har i Danmark, hvor der både er plads til foreningsidrætten, de professionelle atleter og idrætsreformatorer.”

De tre andre nominerede er sejler Anne-Marie Rindom, LykkeLiga, der er en selvejende institution, der arrangerer håndboldhold for udviklingshømmede børn og til sidst Jens Sejer Andersen, der er idémand bag Play the Game-konferencerne om integritet i idrætten.

Vinderen, som også får 100.000 kroner, bliver offentliggjort ved en prisuddeling under DM-ugen i Aalborg den 24. juni.

Øverst i artiklen kan du se bilelder fra de to seneste kampe, der er endt med dansk sejr.

Læs mere om: