30. jan. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Lasse Svan blev hyldet: Svært at holde tårerne tilbage

Lasse Svan blev hyldet af holdkammeraterne efter kampen.
Lasse Svan blev hyldet af holdkammeraterne efter kampen.
Foto: Ritzau Scanpix
Lasse Svan havde svært ved at holde tårerne tilbage, efter han søndag spillede sin sidste slutrundekamp for Danmark.

Lasse Svan har i adskillige år været en af de mest afgørende kræfter på det danske landshold, og han er af landstræneren blevet betegnet som landsholdets anker.

Han har været med til at vinde både EM-, VM- og OL-guld til Danmark, og søndag kunne han så føje endnu en EM-medalje til samlingen.

Afsked med Lasse Svan

Danmark vandt over Frankrig efter en særdeles dramatisk bronzekamp, og det vakte stor jubel hos hele Nikolaj Jacobsens landshold, da sejren endelig var i hus.

Ikke mindst fordi slutrunden er Lasse Svans sidste.

Højrefløjen fik ellers en svær start på kampen, men i den afgørende fase fik han en chance til. Den greb han og scorede tre afgørende mål.

Rørende farvel

Den 38-årige højre fløj indstiller sin håndboldkarriere til sommer, og for mange af holdkammeraterne var det vigtigt at give ham en god afslutning på landsholdseventyret.

Da jublen kunne bryde ud efter forlænget spilletid, fik Lasse Svan derfor også en ordentlig flyvetur af sine holdkammerater.

Efter en tur i omklædningsrummet var han forbi Morten Ankerdal i TV 2's EM-studie, og her satte han flere ord på sit exit fra landsholdet.

- Der er røget nogle tårer af sted. Jeg er lidt følsom, og derfor har jeg pakket det væk, for jeg vidste, hvad der skulle ske, når det var færdigt. Jeg har haft svært ved at holde tårerne tilbage. Det betyder meget for mig, sagde han i studiet, hvor han også havde brug for lige at sunde sig, efter der var blevet vist en video med hilsner fra hans holdkammerater.

Også TV 2's håndboldekspert Anders Eggert, som gennem mange år har spillet på landsholdet med Lasse Svan, var bevæget i EM-studiet.

Lasse Svan spiller til daglig i Flensburg-Handewitt. Han indstiller karrieren til sommer.

Læs mere om: