26. okt. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Nu er den officielle VM-sang endelig ude: Hør Kasper Schmeichel synge solo

Kasper Schmeichel og Christian Eriksen
Kasper Schmeichel og Christian Eriksen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmarks officielle fodboldsang til VM i Qatar har fået titlen "Skulder ved skulder", og målmand Kasper Schmeichel har en meget fremtrædende rolle i sangen.

Der er under en måned til, at VM i Qatar begynder den 20. november.

Op til slutrunden er der allerede blevet udgivet flere sange, og nu kan man endelig også høre, hvordan DBU’s officielle VM-sang lyder.

Fire hitmagere står bag

I juni blev det afsløret, at et samlet hold bestående af Jarl Friis-Mikkelsen, Lars Ankerstjerne, Burhan G og Nicolai Seebach skulle skabe den nye fodboldsang, som har fået titiden ”Skulder ved skulder”.

Det er Burhan G, der synger for, men også herrelandsholdet selv – og ikke mindst Kasper Schmeichel – har en fremtrædende rolle i sangen.

Hele to gange griber Kasper Schmeichel mikrofonen på egen hånd, for der er flere sekvenser, hvor den 35-årige målmand synger solo.

Musikalsk målmand

Kasper Schmeichel har ved flere lejligheder – ligesom sin far, Peter Schmeichel – vist sit musikalske talent frem, og den officielle VM-sang er blot endnu et bevis på, at han kan andet end at stå på mål.

Ligesom det var tilfældet med ”Re-Sepp-ten fra 1986 har danskerne kunnet bidrage til den officielle VM-sang med ord og anekdoter, som de forbinder med landsholdet, og der er undervejs kommet 34.000 fan-forslag.

”Det har været fantastisk at være med til at skabe denne sang sammen med fansene og Herrelandsholdet. Vi har forsøgt at skabe en sang, der emmer af fællesskab og sammenhold, og det synes jeg, at vi i fællesskab er lykkedes med. Nu håber vi bare, at fans i alle aldre er klar til at skråle med på sangen,” siger Burhan G i en pressemeddelelse.

Landsholdet gav den gas

Her sætter Jarl Friis-Mikkelsen også ord på, hvordan det har været at være en del af projektet.

”Det har været en sjov og udfordrende opgave at skrive en helt ny landsholdssang. Vi fik overvældende gode bud fra fansene og har brugt hele sommeren på at give sangen en retning, så den passer til tiden, er nem at synge med på og samler befolkningen. Landsholdet gav den gas under indspilningen, og nu glæder vi os bare til, at holdet løber på banen, så vi alle kan stå skulder ved skulder og støtte dem."

Det er det nye band The Supernature, som spiller samtlige instrumenter, ligesom de også synger med.

Minimum halvdelen af overskuddet fra sangen går til Fodboldfonden, som står bag oplevelser for udsatte børn og deres familier.

Hør "Skulder ved skulder" herunder:

Læs mere om: