26. okt. 2016
Af af Trine Larsen

Rørende oplevelse for Rudi: Harald Nielsen fik sin egen plads

Rudi Nielsen
Rudi Nielsen
Foto: Lars Horn
Harald Nielsen ville være fyldt 75 år den 26. oktober - og hædres i fødebyen Frederikshavn

Onsdag den 26 oktober ville en af Danmarks største fodboldikoner, Harald Nielsen være fyldt 75 år – og hans fødselsdag er blevet fejret i hans fødeby, Frederikshavn, med afsløringen af en plads i hans navn til ære for Harald Nielsen, der døde den 11. august sidste sommer.

Det var Harald Nielsens hustru, Rudi Nielsen, der præcis kl. 12. 20 afslørede skiltet til den nye plads foran Arena Nord i Frederikshavn, kun et stenkast fra de fodboldbaner, hvor eventyret om Guld-Harald begyndte.

Frederikshavns Borgmester Birgit S. Hansen holdt først en flot tale, hvor hun bl.a. sagde, at Rudi og Harald var datidens Victoria og David Beckham. Også Arena Nords administrerende direktør Per Malmberg bød glad og noget rørt velkommen til de mange hundrede fremmødte - her i blandt nogle af Harald Nielsens tidligere holdkammerater fra Ffi.

Måske en statue af Guld-Harald

Rudi Nielsen mindes også sin elskede mand og fortalte om hans eventyrlige liv, inden hun takkede Frederikshavn og byens borgere for at opkalde pladsen efter Harald.

En plads, der formentlig næste år også får en fire meter høj bronze-statue af byens fodboldlegende midt på pladsen. Projektet er i gang, nu skal pengene blot skaffes.

- Jeg håber, at den ældre generation vil fortælle historien videre, så de unge mennesker kan se, at selv om man kommer fra små kår, men har et talent, så kan det godt lykkes, hvis man træner og arbejder hårdt, sagde Rudi Nielsen, der ikke kunne ønske sig en flottere fest og et bedre minde på sin mands 75-års fødselsdag.

LÆS MERE: Landsholdet hyldede Harald Nielsen

Læs mere om: