Mandag, 19. april 2021 — af Stine Ramlyng

Sarah Mahfoud afslører mørk hemmelighed

Sarah Mahfoud
Sarah Mahfoud
Foto: Hanne Juul
Bokser og Vild med dans-vinder Sarah Mahfoud har i årevis gemt sig bag en facade. I en ny dokumentar fortæller hun sandheden om sit liv og den hemmelighed, hun har holdt for sig selv i årevis.

Den 31-årige verdensmester i boksning og "Vild med dans"-vinder i 2016 er vant til at løfte trofæer og bære skinnende medaljer. Men der er også altid - som ordsproget siger - en bagside af medaljen.

Og den lægger Sarah Mahfoud nu ærligt frem i en ny dokumentarserie på DR, hvor hun blandt andet fortæller om et liv med dårlige relationer, psykisk vold og et lavt selvværd. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Føler det er min egen skyld

- Jeg føler det er min egen skyld, at jeg har det sådan, fordi at jeg har glemt mig selv og ikke har været stærk nok til at stå fast i mine meninger og holdninger og taget kampen. Jeg føler mig en lille smule ynkelig. Hvorfor kan jeg ikke bare have det godt?

- Alt er jo godt omkring mig, jeg har en god familie, jeg har nogle gode veninder, jeg har gang i en uddannelse alt på papiret er jo perfekt, hvorfor kan jeg ikke bare være glad? Hvorfor kan jeg ikke bare være tilfreds med det, jeg har?, siger Sarah Mahfoud i tv-dokumentaren, hvor den 31-årige boksestjerne og sygeplejerske-studerende forsøger at se sig selv og sine dæmoner i øjnene og finde ud af, hvad der er galt.

Dokumentar ved tilfældighed

Afsløringen af de indre dæmoner skete mere eller mindre ved et tilfælde. Sarah Mahfoud blev fulgt af DR3 til en dokumentarserie, der skulle handle om en stor boksekamp i Las Vegas. Men på grund af coronanedlukningen blev kampen udsat og Sarah Mahfoud begyndte i stedet langsomt - til kameraet - at fortælle om alt det, der gjorde ondt indeni.

Startede til psykolog og fik svær opgave

Efter mange år med skiftende usunde relationer besluttede den hårdtslående boksemester nemlig at gøre noget ved sin situation og alle de negative følelser. Blandt andet at begynde til psykolog.

Her får hun til opgave at skrive nogle episoder ned, hvor det har været svært. Men verdensmesteren fortæller til kameraet, at det har hun virkelig ikke lyst til, fordi hun føler, at hun selv skulle have stoppet det.

Kort efter kommer en 'voice over' med hendes egen stemme og siger i lydbidder: "Han tog en trimmer og truede med at barbere mit hår af", "Han kastede en flaske efter mig", "Han sviner mig til, men jeg stoppede med at lytte", "Jeg føler mig svag". 

Lægger alt frem for åbent kamera

De mange timers optagelse er nu blevet til DR3-dokumentaren 'Sarah Mahfouds hemmelighed', hvor hun lægger alt på bordet for åbent kamera.

- Jeg gør ikke noget halvt, hverken i boksning eller her. Det er alt eller intet. Så selvom det hele er meget grænseoverskridende, har jeg valgt at kaste en bombe og dele min historie med alle, siger hun til dr.dk.

Du kan se den stærke dokumentar "Sarah Mahfouds hemmelighed" i tre afsnit på dr.dk/tv.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden