22. maj. 2020
Af Helle Skram de Fries

Dybt berørt teaterdirektør Steen Stig Lommer

Steen Stig Lommer.
Steen Stig Lommer.
Foto: Birger Storm
Det er med tungt hjerte Steen Stig Lommer må aflyse sommerens forestilling i Grønnegårds Teatret.
Et af sommerens højdepunkter er for mange at pakke madkurven med lækkerier og varme tæpper for at valfarte til Designmuseet Danmarks smukke have i København.
Her byder Grønnegårds Teatret nemlig hver sommer på en udendørs forestilling.

Forgæves glæde

I år havde det trofaste publikum glædet sig til at skulle se ”Jean de France”. Men glæden er forgæves.
Bænkene foran scenen kommer ikke som vanligt til at være fyldt med glade publikummer.
https://imgix.billedbladet.dk/groennegaards_teatret_2_foto_christian_sehrt_bentsenny.jpg
Foto: Christian Sehrt Bentsen.
Trods den forestående mulighed for genåbning af teatrene i Danmark, er Grønnegårds Teatret nødsaget til at aflyse sommerens forestilling.

Kan ikke overleve

Teatret kan ikke overleve, når der kun kan spilles for et begrænset antal publikummer. Det oplyser teatret i en pressemeddelelse. Her forklares det: ”Den for mange glædelige nyhed, at teatrene igen må åbne, hjælper desværre ikke Grønnegårds Teatret, som spiller i Designmuseum Danmarks Have i København. Teatret har med stor beklagelse derfor set sig nødsaget til at aflyse sommerens forestilling, Holbergs ”Jean de France”, som havde planlagt spilleperiode 25.juni – 22.august 2020.”

Umuligt med gældende retningslinjer

Det er de gældende retningslinjer for forsamlinger og afstandskrav, der gør det umuligt at kunne åbne for det antal publikummer i Designmuseum Danmarks Have, som er påkrævet, for at teatrets fortsatte eksistens kan sikres.

Tungt hjerte

”Det er med tungt hjerte og stor beklagelse, at vi må skuffe alle vore trofaste publikummer, for vi havde i den grad glædet os til at byde alle velkommen til sommerens store forestilling”, lyder det fra Steen Stig Lommer. Holberg har flere gange tidligere været på plakaten i Grønnegårds Teatrets populære forestillinger under åben himmel.
I 2016 var det således "Jeppe på Bjerget", der var sommerens forestilling. Her var de medvirkende blandt andre - fra venstre: Sigurd Holmen le Dous, Olaf Johannesen, Michael Mouritzen, Steen Stig Lommer, Jakob Faurby og Kasper Leisner.
https://imgix.billedbladet.dk/jeppe_-_0268aaa.jpg
Foto: Michael Riecks

Vender stærkt tilbage

Teaterdirektøren har dog en lille positiv meddelelse: ”At vi nu er omfattet af en hjælpepakke, giver os håb om, at teatret vil overleve krisen og vende stærkt tilbage i Designmuseum Danmarks have i sommeren 2021.”

Læs mere om: