Helen Mirren vandt en Tony-pris

Helen Mirren

Helen Mirren sikrede sig endnu en pris for at spille dronning Elizabeth, da hun snuppede prisen som bedste skuespillerinde ved årets Tony Awards.

Mandag, 8. juni 2015 - af Lene Skriver Bak

Det kan betale sig for dame Helen Mirren at spille dronning Elizabeth.

Den 69 årige skuespillerinde vandt tilbage i 2007 både en Oscar, en Golden Globe, en BAFTA-pris, en Screen Actors Guild-pris og utallige andre priser for sit portræt af dronning Elizabeth i den prisvindende film ”The Queen”.

LÆS MERE: Helen Mirren blev Dame til ære for sine forældre

Mere hæder til Helen Mirren

Siden kastede Helen Mirren sig over scene-udgaven af dronningen, da hun sagde ja til atter at spille netop dronning Elizabeth i skuespillet ”The Audience” på Gielgud-teatret i Londons teaterområde, West End.

Indsatsen kastede en Olivier-pris, som er den fornemste teaterpris i England, af sig til Helen Mirren, og nu har genopsætningen på Broadway i New York, hvor skuespilleren gentager sin rolle, også udløst en pris.

Det var nemlig for rollen som dronning Elizabeth i den amerikanske version af ”The Audience”, at Helen Mirren natten til mandag, dansk tid, kunne gå på scenen i Radio City Music Hall og modtage statuetten, der viser, at hun i 2015 blev valgt som bedste kvindelige hovedrolle ved årets Tony Awards.

- Deres majestæt, De gjorde det igen, sagde dame Helen Mirren, da hun modtog prisen.