Onsdag, 28. april 2021 — af Helle Skram de Fries

Preben Kristensen nomineret til Årets Reumert

Preben Kristensen.
Preben Kristensen.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Den 68-årige skuespiller er nomineret for sin præstation på Folketeatret i Kaj Munks klassiker ORDET.
Selv om teatrene endnu ikke er åbnet er et stærkt felt af forestillinger og kunstnere nomineret til Årets Reumert 2021. Det oplyses i en pressemeddelelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Priserne uddeles 6. juni i kulturhuset Odeon i Odense, og det er første gang Årets Reumert ikke finder sted i Hovedstaden. Blandt de mange nominerede er skuespiller Preben Kristensen til Årets mandlige ensemblerolle for sin rolle på Folketeatret i ”Ordet”, der blev streamet gratis 2. påskedag.

Kirsten Olesen også nomineret

Kirsten Olesen er nomineret til Årets kvindelig hovedrolle i stykket ”Et tysk liv” på Det Kongelige Teater.
Foto: Martin Høien
Til Årets mandlige hovedrolle er blandt andre Esben Smed nomineret for ”Hamlet” på Det Kongelig Teater. Kizzy Matiakis er nomineret til Årets danser for ”Sylfiden” på Det Kongelige teater.

Bille August' datter nomineret

I Årets kvindelige ensemblerolle er Bille August datter, Asta Augustnomineret for ”Lille Eyollf” på Husets Teater.
Foto: Hanne Juul

Syv nomineringer til Aarhus Teater

Aarhus Teater tegner sig for hele syv nomineringer – blandt andet med forestillingen ”Et juleeventyr” som Årets forestilling, og med Jacob Madsen Kvols nomineret i samme forestilling til Årets mandlige hovedrolle og Jacob Schødt – også i ”Et Juleeventyr” til Årets instruktør. I kategorien Årets særforestilling er Aarhus Teater/Sort/Hvid og Teater Momentum også nomineret med forestillingen ”En fortælling om blindhed”. Aarhus Teater er også nomineret til Årets musical/musikteater – sammen med Aveny-T med Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Og hertil yderligere to nomineringer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden