Søndag, 29. marts 2020 — af af John Lautrup

Søren Østergaard: Arbejder på at overleve

Søren Østergaard
Søren Østergaard
Foto: Martin Høien
Søren Østergaard er presset økonomisk, efter at han har måttet udskyde Zirkus Nemos premiere. Han tilbringer ventetiden i sit sommerhus.

Søren Østergaard, 62 år, frygter for sit livsværk, efter at corona-krisen har tvunget ham til at udskyde premieren på årets Zirkus Nemo-forestilling til midt i maj.

– Vi arbejder bare på at overleve, så vi i værste fald kan komme i gang igen næste år. Der er virkelig tale om overlevelse, siger Søren Østergaard, som har måttet rykke årets premiere til den 14. maj i Herning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Men dét ved vi jo heller ikke om holder, sådan som situationen er. Jeg kan godt være nervøs for, at vi må udsætte det endnu længere, siger han.

Han og hustruen, Lisbet Lundquist, 76 år, har isoleret sig i deres sommerhus i Hornbæk. Eller isoleret er måske så meget sagt, for det vrimler med folk i området.

– Der er rigtig mange mennesker, og når de går i supermarkedet, tager mange hele familien med. Det er helt tosset, siger Søren Østergaard og undrer sig over, at folk ikke tænker sig mere om.

Selv går ægteparret kun ud, når det er højst nødvendigt. Søren Østergaard har fordrevet tiden med at bygge en flyvemaskine af øldåser og papstykker, som han hævder er “virkelig flot”, og ellers bruger de tiden på at snakke, læse, spille kort og spise god mad.

– Og vi spritter omhyggeligt af. Udvendigt.., men også indvendigt, smiler han med en rest af sit gode humør.

Læs interview med Søren Østergaard i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 2. april.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden