Onsdag, 22. juni 2016 — af Birgitte Engen

Hollywood-stjernen Meryl Streep fejrer fødselsdag

Foto: AOP
Den tredobbelte Oscar-vinder Meryl Streep fylder 67

Hun spillede den spændende danske forfatter Karen Blixen i filmen "Mit Afrika" med tyk dansk accent, og hun var lige så overbevisende som iskold chefredaktør i "The Devil Wears Prada".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun sitrede af gemte følelser, da hun spillede en overset husmor, der hovedkuls forelsker sig i en fotograf, spillet af Clint Eastwood i "Broerne i Madison County".

Og hvem fik ikke lyst til at danse på en græsk bådebro, da de så hende synge rollen som livsglade Donna i musicalen "Mamma Mia!"?

19 nomineringer

Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvilke roller, Meryl Streep kan spille - og spille godt.

Meryl Streep har vundet den prestigefulde Oscar-statuette tre gange, og hun har været nomineret til en Oscar hele 19 gange, flere end nogen anden skuespiller.

Første gang hun fik en Oscar, var det for hovedrollen i "Kramer mod Kramer" i 1980, og anden gang for "Sophies valg" i 1983. Den tredje Oscar fik Meryl Streep for sit portræt af den britiske premierminister Margaret Thatcher i "Jernladyen" i 2012. Senest har hun optrådt forklædt som den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump, og Meryl Streep er lige overbevisende hver gang.

Onsdag fylder den fantastisk dygtige skuespillerinde 67 år. BILLED-BLADET ønsker hjerteligt tillykke.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden