29. dec. 2015
Af Maria Rode Olsen

Derfor stoppede Downton Abbey

Downton Abbey.
Foto: Nick Briggs / ITV
Der var masser af potentiale til at forlænge den populære TV-serie i flere sæsoner, men nu afslører seriens producer, hvorfor serien skulle stoppe efter sæson 6.

Det var triste nyheder for millioner af fans af TV-serien "Downton Abbey", da den stoppede efter 6. sæson. De to allersidste afsnit blev vist på DR 1 i julen.

Selv om serien fik sin gode afslutning uden løse ender, mener mange, at der kunne laves endnu flere afsnit - og det er seriens producer, Gareth Neame, enig i.

https://imgix.billedbladet.dk/downtonabbeyrejse4.png

Gareth Neame indrømmer over for den engelske avis The Sun, at den populære serie blev nødt til at stoppe, fordi en af de bærende skuespillere ikke ville være med mere.

LÆS MERE: Downton Abbey-stjerne sang til kærestens bisættelse

Nej fra Maggie Smith

81-årige Maggie Smith ville ikke spille med i flere sæsoner af "Downton Abbey", og serien ville ikke være det samme uden enkegrevinden Violet Crawley, konkluderede man.

- Vi kunne nemt have lavet en 7. sæson. Men havde jeg sagt "Vi har ikke Maggie med", ville serien kun have været en skygge af sig selv, forklarer producer Gareth Neame.

Rygterne om en kommende "Downton Abbey" film - med eller uden enkegrevinden - vil Neame hverken be- eller afkræfte. Maggie Smith har dog tidligere udtalt, at hun synes, det efterhånden er urealistisk, hvor gammel hendes karakter, Violet Crawley, er blevet.

- Hun kan da ikke fortsætte. Hvad jeg ved af, må jeg (Violet Crawley, red.) være 110 år nu, sagde Maggie Smith til The Sunday Times i marts.

UNIK CHANCE: Besøg Downton Abbey

Læs mere om: