18. nov. 2017
Af Karina Didriksen

Dollars-stjernen Linda Evans fylder 75: Sådan ser hun ud i dag

Skuespilleren Linda Evans fra TV-serien "Dollars".
Skuespilleren Linda Evans fra TV-serien "Dollars".
Foto: All Over
Det er 36 år siden, at Linda Evans blev berømt som Krystle i TV-serien ”Dollars”. Lørdag den 18. november fylder hun 75 år og har for længst lagt skuespillet på hylden.

Linda Evans opnåede stjernestatus verden over, da hun i 1980’erne spillede Blake Carringtons hustru, Krystle, i den amerikanske hitserie ”Dollars”.

I dag, lørdag den 18. november, kan hun fejre sin 75-års fødselsdag.

Det er 20 år siden, at hun lagde skuespilkarrieren på hylden og skiftede livet i Hollywood ud med en mere tilbagetrukket tilværelse i bjergene i staten Washington.

https://imgix.billedbladet.dk/chrystal.jpg

Hun er halvt norsk

Linda Evans blev født i Connecticut, USA i 1942 som Linda Evanstad – et efternavn, der stammer fra hendes norske far, der var professionel danser.

Som barn havde hun aldrig drømt om at blive skuespiller, men som 15-årig blev hun tilfældigt opdaget af en instruktør. Det var kort efter, at hun havde mistet sin far til kræft.

I 1960 fik Linda Evans sin første TV-rolle, og derefter fulgte jobtilbuddene i en lind strøm. Hun havde dog besluttet sig for, at hun kun ville arbejde som skuespiller, indtil hun blev gift.

Fra skuespil til kogekunst

Da hendes andet ægteskab gik i stykker i 1979, tænkte Linda Evans, at hun lige så godt kunne fortsætte som skuespiller – og så blev hun tilbudt rollen som Krystle i ”Dollars”.

Efter serien sluttede i 1989, fik skuespilleren roller i diverse TV-film, men i 1997 besluttede hun, at det var på tide at skifte karriere. Hun kastede i stedet sin kærlighed over blandt andet kogekunst og vandt i 2009 den britiske udgave af ”Hell’s Kitchen”.

- Jeg ønskede aldrig en skuespilkarriere. Jeg har på alle måder haft et helt fantastisk liv, og jeg fortryder ingenting, fortalte Linda Evans sidste år til Closer Weekly.

Dog har hun tidligere udtalt, at hun gerne ville have haft børn. Linda Evans har i stedet et nært forhold til sin steddatter Sean fra ægteskabet med skuespilleren John Derek.

https://imgix.billedbladet.dk/26.03122418.jpg
TV-serien "Dollars" 1981-89.
Foto: AOP

Læs mere om: