29. apr. 2009
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: John Nettles er en ægte stjerne

Annemette Krakau og John Nettles
Annemette Krakau og John Nettles
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør spiste fin middag med manden bag TV-detektiven Barnaby.

I disse reality-tider, hvor helt ukendte mennesker fra den ene dag til den anden bliver stjerner, tales der over hele verden meget om berømmelsens pris og om, hvordan man i det hele taget tackler berømmelsen. Der er grumme eksempler. Og der er gode eksempler.

Via mit job har jeg igennem mange år været så heldig at være i kontakt med en hel del spændende mennesker, der af den ene eller den anden grund har været berømte. Nogle af dem har været det længe. Andre er netop blevet det. Men én ting slår aldrig fejl og er symptomatisk: De allerstørste stjerner er de nemmeste, sødeste og rareste. Mens de ny-kendte wannabes ofte krukker og ter sig.

I mandags og i tirsdags havde jeg fornøjelsen af kriminalkommisær Barnaby - alias den engelske skuespiller John Nettles - der gæstede Danmark og i særdeleshed BILLED-BLADET.

John Nettles er en megastjerne. Han er berømt i hele verden. Og det ved han naturligvis godt. Han er omgivet af folk, der vil gøre alt for ham. Han ankom til Danmark i privatfly. Han bliver passet på. Han tjener godt.

Jeg havde John Nettles til bords ved en fin middag i Tivoli i mandags, og ud over at det var rimelig surrealistisk at sidde der med super-detektiven fra Midsomer, så var aftenens største oplevelse at se, hvordan John Nettles er privat.

Og sjældent har jeg da mødt et mere ydmygt og sympatisk menneske. Helt nede på jorden, glad, grinende, deltagende, konverserende, lyttende og spørgende. Ydmyg, sympatisk, stærk.

Med andre ord: John Nettles hviler nok i sig selv til ikke at skulle krukke og agere star, når han har fri. Sådan er en ægte stjerne. Jeg er stolt af at have lært ham at kende.

Læs mere om: