Lørdag, 17. oktober 2015 — af af Karina Didriksen

SE BILLEDERNE: Nu siger vi farvel til Downton Abbey - her er alle minderne

Downton Abbey VI.
Downton Abbey VI.
Foto: AOP
Sjette og sidste sæson af den populære, britiske TV-serie ”Downton Abbey” har premiere på DR1 lørdag aften.

Mere end 120 millioner seere verden over har de sidste fem år fulgt kærligheden og kriserne i den britiske TV-serie ”Downton Abbey”. Men nu er det snart slut.

Sjette og sidste sæson af den succesfulde serie løb over skærmen i Storbritannien i september, og lørdag aften får serien premiere på dansk TV.

”Downton Abbey VI” begynder i 1925, hvor der i Crawley-familien er mange bekymringer for fremtiden. Nedskæringer rammer både Downton Abbey og naboejendommene, og både herskab og tjenestefolk skal finde deres vej i en ny virkelighed.

Downton Abbey-spørgsmål skal besvares

Efter fem spændende sæsoner sidder seerne tilbage med en række spørgsmål, der skal besvares, før serien endegyldigt er slut.

Finder lady Mary omsider kærligheden? Slipper kammerpigen Anna og ægtemanden mr. Bates fri af den mordsag, de har været involveret i? Vil kærligheden sejre mellem husholdersken mrs. Hughes og butleren mr. Carson? Og hvilken skæbne får lady Edith og hendes uægte barn?

Der er mange løse ender, men uanset hvad der kommer til at ske, så slutter ”Downton Abbey” på toppen med et væld af priser i bagagen. 

Downton Abbey i prisregn

Siden ”Downton Abbey” fik premiere i 2010, har den fået 51 Emmy-nomineringer – det er mere, end nogen anden britisk serie nogensinde har fået.

Serien og dens talentfulde skuespillere har blandt andet høstet 11 Emmy-statuetter, tre Golden Globes og tre BAFTA-priser.

”Downton Abbey VI” har premiere på DR1 lørdag den 17. oktober kl. 20.00. Der er i alt otte afsnit i den sidste sæson. 

Vi har samlet et galleri med alle de elskede personer fra serien.

GALLERI: Downton Abbey

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden