Søs Egelind laver TV om cannabis som smertelindring

Søs Egelind

Søs Egelind

Foto: Krestine Havemann
Skuespiller Søs Egelind brugte selv canabis som smertelindring, da hun for 10 år siden blev behandlet for en alvorlig cancersygdom.

Da skuespiller Søs Egelind for ti år siden blev ramt af en kræftsygdom, medicinerede hun – ved siden af den lægelige behandling – sig selv med ulovlig cannabis og mærkede en bedring og færre bivirkninger.

Det skriver DR i forbindelse med to TV-programmer ”Søs og kampen om cannabis”, der sendes på DR1 den 24. og den 31. januar.

Blev kontaktet af andre

Efter Søs Egelind har fortalt sin historie, er hun blevet kontaktet af mange danskere, der selv har brugt medicinsk cannabis og gerne vil vide mere om emnet.

LÆS MERE: Søs Egelind: Cancer har lært mig at fokusere

Derfor har den populære skuespiller sat sig for at undersøge emnet og sætte fokus på, hvilke muligheder, der er i dag og afklare, hvad der skal til for at legalisere medicinsk cannabis – som man allerede gør det i Holland og Israel.

I programmerne møder Søs Egelind nogle af de syge mennesker, som selv har bevæget sig ud på det ulovlige marked for at skaffe cannabis til at smertelindre.

Foto: Jeronima Alba

Søs Egelind har tidligere holdt fordrag om, hvordan hun taklede sin cancersygdom.

I 2016 blev et flertal på Christiansborg enige om en fireårig forsøgsordning, hvor danske læger får mulighed for at udskrive recepter på rå og uforarbejdet cannabis.

Det har skabt stor debat herhjemme, fordi sundhedsmyndighederne mener, der mangler forskning og evidens, mens flere patientgrupper har gode erfaringer med cannabis som smertelindring.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden