Mandag, 5. oktober 2020 - af Niels Burgos

Forfatterens sjove idé: Her er Downton Abbey i 1970

Foto: DR
Hvad mon der sker med Lady Mary, hendes søstre - og alle børnene på slottet - mange år efter, vi sagde farvel til dem på Downton Abbey?

Julian Fellowes - forfatteren bag succes-serien og spillefilmen "Downton Abbey" - hygger sig med sit lille private tanke-eksperiment: At lave en såkaldt "spin-off"- serie af "Downton Abbey" - hvor tiden skrues 43 år frem, til 1970, i forhold til de år, hvor handlingen udspiller sig i tv-serien og spillefilmen, hvor vi skriver 1927. Og det giver nok anledning til mange interessante tanker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lady Mary må i 1970 være blevet en ældre adelsdame, men bor måske stadig på sit smukke slot - selv om det nok er uden de mange ansatte til at holde gang i køkken og husholdning. Måske en enkelt butler (det kunne jo være Johnny Bates, sønnen af Anna og Bates, vi lige nåede at se som baby i sidste afsnit) og en husassistent. Mere kan budgettet næppe bære. Måske overvejer Lady Mary at udleje en del af slottets store areal til en festival med den nymodens rockmusik, der er blevet så populær. For at spæde lidt til den spændte økonomi.

Børnene er flyttet

Lord Grantham er født i 1866 - og er formentlig borte i 1970 - eller en meget gammel herre. Enkle-grevinden Violet Grantham har været oppe i årene gennem hele serien - så hendes eneste rolle i en 1970-genskrivning om livet på slottet ville være, hvis Julian Fellowes besluttede, at Downton Abbey skulle have sit eget genfærd.

Børnene på slottet - både Lary Marys søn, George, som hun fik med Matthew, inden denne så tragisk omkom i en trafikulykke - er sikkert for længst flyttet til London. Eller måske Oxford - for en dag at vende hjem og overtage lord-titel og driftent på Downton Abbey. Hans kusiner, Sybbie (Tom og Sybils datter) og Marigold (Ediths datter) må vi formode har fundet sig passende ægtemænd med fornuftige karrierer i forretningsvereden.

Men ungdomsoprøret raser over hele verden. Det er en ny tid med opbrud med det gamle - og måske vil Julian Fellowes også spinde en ende over, hvordan den helt unge generation måske ikke ukritisk vil overtage forældrenes og bedsteforældrenes værdier og syn på livet.

Forløbig er det hele dog blot en idé. Indtil videre kan vi glæde os over, at det nu er endelig afgjort, at der kommer en "Downton Abbey 2" i biograferne.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden