6. mar. 2014
Af Karina Didriksen

Halløj på Badehotellet-stjerne lider af Alzheimers

Prunella Scales.
Prunella Scales.
Foto: AOP
Den britiske skuespiller Prunella Scales er begyndt at blive meget glemsom, og det er hårdt for hendes ægtemand.

Prunella Scales blev berømt for sin rolle som Sybil Fawlty i TV-serien ”Halløj på badehotellet” i 1970’erne, men i dag er den 81-årige skuespiller desværre blevet ramt af demens.

Hun og hendes mand gennem 50 år, Timothy West, medvirker i en britisk dokumentarserie, hvor de sejler rundt i Englands kanaler, og i den forbindelse fortæller ægtemanden, at den kvinde, han forelskede sig i, ikke rigtig eksisterer længere.

- Pru har den her lidelse. Det er en form for Alzheimers og så alligevel ikke, for den er ret mild, siger Timothy West til The Telegraph og tilføjer:

- Hun kan ikke huske ting ret godt, men man behøver heller ikke at huske alt her på kanalerne. Man kan bare holde sit sind helt åbent og nyde tingene, som de sker, og som man ser dem. Så det er perfekt for hende.

Nyder livet

Prunella Scales er fast besluttet på at få så meget ud at sit liv som muligt, imens hun stadig kan, og hun holder humoren intakt.

- Det kan være generende til tider, men det forhindrer mig ikke i at åbne en lås eller at lave en kop te til min mand på båden, fastslår Prunella Scales og fortsætter:

- Ved jeg, hvor vi skal hen, og hvorfor vi er her? Nogle gange. Andre gange nyder jeg bare at kigge på landskabet, som vi sejler forbi.

Læs mere om: