15. apr. 2022
Af Malan Joensen

Husker du Mary fra Det lille hus på prærien? Her er skuespilleren nu

Melissa Sue Anderson spillede Lauras søster Mary i 162 afsnit af "Det lille hus på prærien".

I den amerikanske tv-serie "Det lille hus på prærien" gik Mary Ingalls så grueligt meget igennem, men i virkeligheden ser det ud til, at livet har formet sig mere fredeligt for skuespilleren Melissa Sue Anderson.

Hun spillede Mary Ingalls fra seriens begyndelse i 1974 og frem til 1981, hvor hun blev skrevet ud.

Melissa Sue Anderson, som i dag er 59 år, blev født i Berkeley i Californien den 26. september 1962.

Som barn gik hun til dans, og en danselærer opfordrede forældrene til at lade Melissa få skuespilundervisning. Det kastede først en række reklamer og et par tv-roller af sig, inden hun som 11-årig fik rollen som Mary.

Hun portrætterede Mary så godt, at hun - som den eneste i "Det lille hus på prærien" - blev nomineret til en Emmy i 1978, dog uden at vinde. Den fik hun dog senere for "Which Mother Is Mine?" fra 1979, som hun medvirkede i ved siden af prærieserien.

Melissa Sue Anderson forlod "Det lille hus på prærien" i 1981, og fik senere forskellige tv- og filmroller, blandt andet i gyseren "Happy Birthday to Me" fra 1981 og serierne "Love Boat", "Murder, She Wrote" og "The Equalizer".

Nej til "Den blå lagune"

Angiveligt blev hun også tilbudt rollen som Emmeline i "Blue Lagoon", men sagde nej på grund af nøgenscenerne. Rollen gik i stedet til Brooke Shields.

Hun blev i 1990 gift med Michael Sloan, der er forfatter, producer og instruktør. De har fået datteren Piper i 1991 og sønnen Griffin i 1996. Efter at børnene var blevet større, vendte Melissa Sue Anderson så småt tilbage til skuespillet, og var f.eks. med i tv-miniserien "Apocalypse" i 2006.

Senest har Melissa Sue Anderson medvirket i "Veronica Mars" fra 2014 og "The Con Is On" fra 2018.

Sammen med familien flyttede hun til Canada i 2002, og i 2007 blev hun canadisk statsborger.

Hvis man har lyst til at vide mere om Melissa Sue Andersons oplevelser under alle årene med "Det lille hus på prærien", kan man læse hendes selvbiografi "The Way I See It" fra 2010.

Se flere billeder af Melissa Sue Anderson sammen med resten af "Det lille hus på prærien"-holdet samt skuespilleren ved bogudgivelsen i 2010 i galleriet øverst i artiklen.

Kilde: Biography.com, IMDB.com

GALLERI: Melissa Sue Anderson fra Det lille hus på prærien

Læs mere om: