Onsdag, 18. januar 2023 - af Lene Skriver Bak

Husker du Mulder fra Strengt Fortroligt? Sådan ser han ud i dag

David Duchovny
David Duchovny som Fox Mulder i tv-serien "X Files".
Foto: Mega
David Duchovny fik sit internationale gennembrud med rollen om Fox Mulder i tv-hittet "The X Files". Sådan ser han ud i dag.

David Duchovny havde haft roller i store produktioner, inden han sikrede sig den ene hovedrolle i en ny sci-fi-serie med navnet "The X Files".

Han havde blandt andet medvirket i tre episoder af "Twin Peaks" og i familiefilmen "Beethoven" i 1992.

Men det var rollen som Fox Mulder, en FBI-agent med en fornemmelse for rumvæsner, udenjordisk aktivitet og overnaturlige evner, der gav ham hans internationale gennembrud.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tv-serien, der herhjemme blev kendt som "Strengt fortroligt", blev et kæmpe hit verden over og der blev indspillet 11 sæsoner fra premieren i 1993 til 2002 og endda to nye sæsoner fra 2016 til 2018.

Derudover blev der skabt to film med Mulder og hans makker, Dana Scully, der blev spillet af Gillian Anderson. 

Foruden "X Files" er David Duchovny kendt for sin rolle som forfatteren Hank Moody i tv-serien "Californication", der løb over 84 afsnit.

Tirsdag aften var David Duchovny på den røde løber i Los Angeles for at promovere den nye Netflix-film "You People", hvor han spiller rollen som Arnold overfor folk som Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfus og Eddie Murphy.

62-årige Duchovny havde selskab af sin 29-årige kæreste, Monique Pendleberry, som han efter sigende har været sammen med siden 2017.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden