21. nov. 2015
Af af Karine Didriksen

Ikonisk Dallas-afsnit med Larry Hagman fylder 35 år

Larry Hagman og Linda Gray som J.R. Ewing og Sue Ellen i 1980.
Larry Hagman og Linda Gray som J.R. Ewing og Sue Ellen i 1980.
Foto: AOP
Millioner af TV-seere sad den 21. november 1980 i spænding og ventede på at få afsløret, hvem der havde skudt karakteren J.R. Ewing, som blev spillet af Larry Hagman.

Lørdag 21. november er det præcis 35 år siden, at mere end 90 millioner amerikanere sad klinet til fjernsynsskærmen for at se ”Dallas”-afsnittet ”Hvem gkorde det?”.

Fans af den amerikanske TV-serie med Larry Hagman i hovedrollen som oliebaronen J.R. Ewing havde ventet i otte måneder på at få mysteriet opklaret – hvem havde skudt J.R.?

Afsnittet ”Hvem skød J.R.?” blev sendt i slutningen af seriens tredje sæson, i marts 1980, og her så man J.R. blive skudt – men ikke af hvem.

Dallas-forbryderen afsløret

Da forbrydelsen endelig blev opklaret, viste det sig, at det var J.R.s elskerinde – og hans hustru Sue Ellens søster – Kristin, der stod bag skuddet. Hun blev ikke sigtet, fordi hun afslørede, at hun var gravid med J.R.s barn, som hun senere aborterede.

”Hvem gjorde det”-afsnittet er et af de mest ikoniske i ”Dallas”-historien, fordi seerne havde ventet i spænding siden foråret og flittigt havde gættet på, hvem af "Dallas"-karaktererne som stod bag skyderiet.

Afsnittet blev et af de mest sete internationalt med over 360 millioner seere.

”Dallas” blev vist i USA fra 1978-1991, og serien fik premiere i Danmark i 1988.

Læs mere om: