5. jan. 2015
Af af Luise Marie Bekker og Malan Joensen

Joan Collins om at blive Dame: Jeg kunne næsten ikke tro det

Dronning Elizabeth og Joan Collins.
Dronning Elizabeth og Joan Collins.
Foto: All Over
Den 81-årige skuespiller er blevet slået til ridder af dronning Elizabeth for sit velgørende arbejde. Nu er hun Dame Joan Collins.

I 1997 blev Joan Collins hædret med ordenen OBE; ”Officer of the Most Excellent Order of the British Empire” - Nu er hun også blevet Dame.

Tilbage i 1997 fik hun titlen for sin flotte karriere som skuespiller, hvor vi alle bedst kender hende som den skrappe og snu Alexis Carrington Colby i "Dollars", der første gang blev sendt på DR 1982-1989.

Denne gang bliver hun hædret for noget helt andet, nemlig arbejdet med velgørenhed. Og det er Joan Collins meget beæret over.

Jeg er royalist

Joan Collins fik overbragt den store nyhed før jul, da hendes agent ringede:

- Jeg kunne næsten ikke tro det. Jeg hoppede ud af sengen, vækkede min mand Percy, og vi fik udfyldt papirerne, underskrevet og sendt dem, inden vi fik morgenens første kop kaffe - det var som en drøm, fortæller Joan Collins til Daily Mail.

- Intet kan sammenlignes med at være en Dame og få den slags hyldest fra mit land og min dronning. Jeg er meget patriotisk og en royalist, så det er ekstraordinært. Det står over alt, hvad jeg drømte om, da jeg som 16-årig blev undervist i drama. Og her er jeg så: Dame Joan. Wauw! siger hun i et interview på BBC.

Den 81-årige skuespillerindes store aften var tirsdag den 30. december, da hun af dronning Elizabeth blev slåer til ridder.

Læs mere om: