9. okt. 2014
Af Casper Nielsen

Krimiserien Wallander skal optages i København

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/aopd-00282968.jpg
Foto: AOP
Den britiske version af ”Wallander” med Kenneth Branagh i hovedrollen skal optages i København – ligesom ”Kriminalkommissær Barnaby” blev sidste år.

”Wallander” – altså den britiske version af krimiserien baseret på det svenske forbillede – er på vej til København med den engelske stjerne Kenneth Branagh i hovedrollen.

Det skriver Mediawatch.

Copenhagen Film Fund har trukket BBC's version til København, ligesom man gjorde sidste år, hvor det var den populære "Kriminalkommissær Barnaby"-serie – i Neil Dudgeons skikkelse – der fik lejlighed til at optage et afsnit i København og omegn.

Copenhagen Film Fond har offentliggjort, at de er engageret i to TV-serier, hvoraf "Broen III" er det andet projekt.

Begge TV-serier optages delvist i København i efteråret, og Kenneth Branagh gæster den danske hovedstad.

- Det har været meget vigtigt for os, at vi har kunnet få dansk arbejdskraft med på serien, hvor blandt andet scenografi, specieleffects og stuntkoordination nu er på danske hænder. Det er vi stolte af, og vi glæder os til, at Kenneth Branagh og co. indtager hovedstaden, siger direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.

Med sin bevilling til "Broen III" arbejder Copenhagen Film Fund også for at sikre, at tredje sæson af den dansk-svenske serie bliver mere dansk end før.

Et større dansk filmhold end tidligere er engageret til optagelserne, hvilket er et andet af fokusområderne for Copenhagen Film Fund.

Fonden blev stiftet med det formål at skabe vækst blandt Fondens medlemskommuner ved at fastholde og tiltrække internationale film- og TV-serie-produktioner.

Læs mere om: