Torsdag, 5. januar 2023 - af Luise Marie Bekker

Se det festlige billede: Bjerglægen og Gitte Hænning skåler nytåret ind

Hans Sigl og Gitte Hænning.
Hans Sigl og Gitte Hænning.
Foto: ZDF/Erika Hauri og Hanne Juul
Gitte Hænning og Hans Sigl, der spiller Bjerglægen, skålede i champagne.

Tændte man for den østrigske kanal ORF 2 nytårsaften, kunne man se “Bjerglægen”-skuespilleren Hans Sigl side om side med den schweiziske, tidligere Eurovision Song Contest-deltager Francine Jordi.

De to var værter for kanalens store nytårsshow, som også blev vist på den tyske kanal ARD, hvor de blandt andre havde danske Gitte Hænning på scenen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun sang "Freu dich bloß nicht zu früh" for seerne.

76-årige Gitte Hænning har de seneste mange, mange år haft en strålende karriere i tysktalende lande, og nytårsaften skålede hun altså det nye år velkommen med Hans Sigl.

Gitte Hænning og Hans Sigl.
Gitte Hænning og Hans Sigl.
Foto: Ritzau Scanpix

En stille og rolig nytårsaften

Programmet var optaget nogle måneder forud, så den 53-årige skuespiller stod ikke på scenen på selve aftenen.

Fejringen stod for ham på hygge med blandt andre hustruen Susanne i hjemmet ved Ammersøen ved München i det sydlige Tyskland, hvor parret har boet sammen siden årtusindskiftet.

– Vi skal tilbringe en stille, hyggelig aften med nogle venner nytårsaften. Der er ikke noget fyrværkeri, det synes jeg er helt overflødigt og urimeligt, fortalte Hans Sigl til MeinBezirk.at inden årsskiftet.

I stedet for at kigge mod himlen for at opleve et glimt af glitter og farver bruger Hans Sigl nytåret til at vende blikket indad.

– Årsskiftet giver god anledning til at holde pause et øjeblik, gennemgå året og komme i stemning til det, der skal komme. Man bør give sig selv disse øjeblikke til eftertanke ofte, men nytårsaften er særligt oplagt, synes jeg, siger han.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden