11. mar. 2017
Af Juliane Olsen

Susanne Bier laver "Mit Afrika" som TV-serie

Meryl Streep som Kren Blixen i "Mit Afrika" med sin store kærlighed Denys Finch Hatton - spillet af Robert Redford.
Meryl Streep som Kren Blixen i "Mit Afrika" med sin store kærlighed Denys Finch Hatton - spillet af Robert Redford.
Foto: All Over
Den succesrige instruktør Susanne Bier har offentliggjort, at hun planlægger at omsætte filmen ”Mit Afrika” til en TV-serie. Storfilmen huskes bl.a. for pragtpræstationerne af Meryl Streep og Robert Redford

Den 56-årige filminstruktør Susanne Bier har allerede sit næste projekt i støbeskeen, og det bliver en TV-fortolkning af kollegaen Sydney Pollacks ”Mit Afrika” - storfilmen fra 1985.

Det skal ifølge screendaily.com ske i samarbejde med TV-selskabet Heyday Television i London og Harry Potter-produceren David Heyman.

- Karen Blixen var en forfatter, jeg altid har beundret. Hun er på en måde en skør, stærk og uforudsigelig kvinde, siger Susanne Bier.

LÆS MERE: Susanne Bier vinder Emmy-pris for "Natportieren"

TV-serien får ti afsnit

Det er meningen, at Susanne Bier skal instruere og producere de 10 afsnit, der er baseret på selvbiografien ”Den afrikanske farm” af Karen Blixen.

I 1985 var det Meryl Streep, der spillede rollen som den danske forfatter, og Susanne Bier afslører, at hun fandt filmen ret fantastisk.

Susanne Bier
Susanne Bier
Foto: Krestine Havemann

Filmen var enestående

Lige nu afventer hun et manuskript på dramaserien, der vil berette om Karen Blixens 17 år i Afrika.

Susanne Bier understreger samtidig, at selv om filmen var enestående i sin samtid, så viste den kun en brøkdel af den faktiske historie.

Den danske instruktør understreger også, at hun selv er en travl kvinde – hver gang hun læser et nyt manuskript, har hun 15 andre i bunken.

Læs mere om: