Torsdag, 28. januar 2016 — af Ken Richter

TILLYKKE: Alan Alda fylder 80 år

Alan Alda
Alan Alda
Foto: AOP
Alan Alda blev verdensberømt i TV-serien M*A*S*H*, men har også haft fin succes senere i karrieren.

Alan Alda, der i dag torsdag fylder 80 år, var den eneste skuespiller, der var med i samtlige 251 episoder af den amerikanske TV-serie M*A*S*H*.

Den handlede om livet i et felthospital under Koreakrigen, og Alan Alda havde den gennemgående rolle som kaptajn Hawkeye Pierce.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alan Alda både skrev og instruerede

Den populære serie blev optaget i perioden 1972-83, og Alan Alda skrev selv 19 af episoderne, ligesom han instruerede flere af seriens afsnit.

Alan Alda har aldrig fået det helt store gennembrud på film, men har dog været med i flere Woody Allen-film og spillet mod Leonardo DiCaprio i filmen "The Aviator". Rollen i denne film indbragte ham en Oscar-nominering.

Ellers har Alan Alda været nomineret til og har modtaget en mængde priser for sin medvirken i andre TV-serier, blandt andet "Præsidentens mænd", og roller på teatret.

Børnebørn i Alan Aldas fodspor

I foreløbig 59 år har Alan Alda været gift med Arlene Weiss, og de har døtrene Eve, Elizabeth og Beatrice. De har skænket deres forældre otte børnebørn, hvoraf to går i deres morfars fodspor som skuespillere.

Alan Alda
Alan Alda
AOP

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden