TILLYKKE: Alan Alda fylder 80 år

Alan Alda

Alan Alda

Foto: AOP
Alan Alda blev verdensberømt i TV-serien M*A*S*H*, men har også haft fin succes senere i karrieren.

Alan Alda, der i dag torsdag fylder 80 år, var den eneste skuespiller, der var med i samtlige 251 episoder af den amerikanske TV-serie M*A*S*H*.

Den handlede om livet i et felthospital under Koreakrigen, og Alan Alda havde den gennemgående rolle som kaptajn Hawkeye Pierce.

Alan Alda både skrev og instruerede

Den populære serie blev optaget i perioden 1972-83, og Alan Alda skrev selv 19 af episoderne, ligesom han instruerede flere af seriens afsnit.

Alan Alda har aldrig fået det helt store gennembrud på film, men har dog været med i flere Woody Allen-film og spillet mod Leonardo DiCaprio i filmen "The Aviator". Rollen i denne film indbragte ham en Oscar-nominering.

Ellers har Alan Alda været nomineret til og har modtaget en mængde priser for sin medvirken i andre TV-serier, blandt andet "Præsidentens mænd", og roller på teatret.

Børnebørn i Alan Aldas fodspor

I foreløbig 59 år har Alan Alda været gift med Arlene Weiss, og de har døtrene Eve, Elizabeth og Beatrice. De har skænket deres forældre otte børnebørn, hvoraf to går i deres morfars fodspor som skuespillere.

Alan Alda
AOP

Alan Alda

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden