6. jan. 2015
Af Hanne Rask

TILLYKKE: Mr. Bean fylder rundt

Rowan Atkinson
Rowan Atkinson.
Foto: AOP
Den ordløse komiker, der har givet anledning til mange grin, fylder 60 år.

Det er muligt, at navnet Rowan Atkinson ikke klinger så velkendt, som navnet Mr. Bean gør, men der er tale om en og samme person.

I årevis har Rowan Atkinson lagt krop og ansigt til Mr. Bean, og i årevis har denne Mr. Bean givet anledning til latterkramper hos sit publikum grundet sine dårlige manerer og ubehjælpsomme forehavender.

I dag fylder komikeren Rowan Atkinson 60, og hans verdensberømte figur er stadig populær.

Mr. Bean holder stadig

Succes-TV-serien om Mr. Bean blev vist første gang i 1990-1995, skriver BT.

Siden er den blevet genudsendt et utal af gange, og det er stadig morsomt, når manden med gummiansigtet laver julemiddag og af uforståelige årsager får placeret den store kalkun på hovedet, og når han med sine mange kuglepenne og tåbelige medbragte effekter driver sidemanden til vanvid ved en eksamen.

Rowan Atkinson, der i 2003 og 2011 spillede den James Bond-agtige agent Johnny English, fik ikke meget hæder for disse film, men han er ubetinget en af de store inden for komikken, hvor han som Mr. Bean kun sjældent bruger stemmen, men i stedet lader sine sketches bære af visuel komik, inspireret af blandt andre sine to store forbilleder, stumfilmskuespilleren Charles Chaplin og skuespilleren og komikeren Peter Sellers.

Læs mere om: