7. mar. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Badehotellet-stjerne på tur med sin søn og hans bedsteforældre: Amalie Dollerup i aktion på hjemmebane i Virum

Amalie Dollerup
Amalie Dollerup
Foto: Hanne Juul
For Amalie Dollerup venter en helt særlig søndag hjemme i Virum, hvor Badehotellet-skuespilleren får travlt.

Badehotellet-stjernen Amalie Dollerup, der spiller hotellets indehaver Amanda Madsen, samler på søndag ind i en god sags tjeneste i sin hjemby Virum.

– Jeg samler ind til Folkekirkens Nødhjælp søndag den 10. marts og kommer til at gå rundt i Virum sammen med min søn og hans bedsteforældre. Så får vi en hyggelig søndags-gåtur og får hilst på folk i vores nærområde, som forhåbentlig har lyst til at støtte. Indsamlingen har i år fokus på mennesker, der er ramt af en katastrofe. Og det giver mening – for de mennesker er der desværre alt for mange af lige nu rundt om i verden. Det er for eksempel i Ukraine eller i Gaza, hvor Folkekirkens Nødhjælps lokale medarbejdere kæmper med at uddele akut nødhjælp og arbejder for at rydde miner. Det arbejde vil jeg meget gerne støtte med en gåtur en søndag formiddag, siger Amalie, hvis mand Andreas Jebro også vil hjælpe til i den gode sags tjeneste.

Amalie Dollerups mand samler også ind

Andreas Jebro, der har spillet rollen som modstandsmanden Claus Villumsen, har for tiden travlt med en teaterforestilling i København.

Derfor har han meldt sig som digital indsamler, og indsamlingen har han blandt andet delt på sin Instragram-profil.

– Her kan du støtte, helt uden at flytte dig fra skærmen, lyder opfordringen på skuespillerens online indsamling.

Andreas Jebro
Andreas Jebro
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Søndag den 10. marts går tusindvis af mennesker landet over på gaden for at samle ind til mennesker, der er ramt af krige og voldsomme klimakatastrofer.

Det sker, når Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling løber af stablen for 26. gang.

I år er der særligt fokus på Gaza og Ukraine.

Men blikket er også rettet mod Malawi og Sydsudan, som er hårdt ramt af klimakatastrofer. Situationen i de to lande får meget sjældent medieopmærksom og betegnes ofte som ”de glemte kriser”.

Læs mere om: