11. aug. 2020
Af Malan Joensen

Vidste du det? Dette vilde kendisbryllup fandt sted på Downton Abbey-slottet

Highclere Castle i "Downton Abbey".
Highclere Castle i "Downton Abbey".
Fotomontage: MEGA
Highclere Castle kendes efterhånden i mange lande på grund af den populære tv-serie "Downton Abbey".

Crawley-familiens fortrædeligheder og deres tjenestefolks egne indbyrdes trakasserier danner baggrund for den storslåede og roste tv-serie "Downton Abbey", der også har været vist på dansk tv.

Det smukke slot, hvor serien foregår, hedder, som de fleste fans er klar over, i virkeligheden Highclere Castle og ligger i Hampshire, England.

Allerede før tv-serien blev et hit, havde et britisk kendispar øje for de fantastiske omgivelser og besluttede sig for at holde deres bryllup på slottet.

Sangeren Peter André blev gift med model og tv-personlighed Katie Price på Highclere Castle i 2005, og i tv-programmet "Loose Women" har Katie Price senere fortalt, at brylluppet kostede lige under 1 million pund, svarende til lige under 8,2 millioner danske kroner. Det skriver magasinet Closer.

Den høje pris havde sandsynligvis ikke kun noget med leje af slottet at gøre, men også andre bryllupsomkostninger. F.eks. ankom bruden i en stor, lyserød, Askepot-inspireret karet trukket af seks hvide heste, skriver Daily Mail, og hun var iført et gigantisk diadem samt en brudekjole med et slæb på over syv meter.

Parret havde forud for brylluppet indgået en aftale med britiske OK Magazine om rettighederne til brylluppet, og ifølge Daily Mail fik Katie Price og Peter André 1,75 millioner pund, svarende til 14,4 millioner danske kroner, ud af handlen.

De fik to børn sammen og blev skilt i 2009.

Peter André og Katie Price fotograferet i 2009.
Peter André og Katie Price fotograferet i 2009.
Arkivfoto: MEGA

Downton Abbey er en britisk historisk dramaserie, der foregår i begyndelsen af 1900-tallet, som er skabt af Julian Fellowes.

Serien foregår i det fiktive country house Downton Abbey, som ligger i Yorkshire, mellem 1912 og 1926, og afbilleder livet i den aristokratiske Crawley-familie og deres tjenestefolk i den post-edwardianske periode, hvor en række store historiske begivenheder påvirker deres liv og det sociale heiraki i Storbritannien.

Downton Abbey har modtaget stor kritikerros og anerkendelse, samt vundet adskillige priser, inklusive Golden Globe for bedste mini-serie eller tv-film og Primetime Emmy Award for Outstanding Limited Series. Den blev anerkendt af Guinness Rekordbog som værende den mest kritikerroste engelsksprogede tv-serie i 2011. Den har modtaget det højeste antal nomineringer blandt alle internationale tv-serie nogensinde ved Primetime Emmy Awards, med sammenlagt 27 nomineringer (efter to sæsoner). Det var den mest sete tv-serie på både ITV og PBS, og efterfølgende blev serien den mest succesfulde britiske historiske drama siden ”Brideshead Revisited” fra 1981.

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey

Læs mere om: