Fredag, 24. juli 2020 — af Emilie Jepsen

Jens Gaardbo fortæller ærligt: Troede jeg skulle dø

Foto: Lars H. Laursen
Den garvede tv-vært Jens Gaardbo fortæller åbent om en af sit livs store udfordringer; nemlig at lide af klaustrofobi. En lidelse har har haft siden barndommen.

Barndomstraumer kan sætte sig i kroppen resten af livet. Det har studievært Jens Gaardbo, 63 år, i dén grad erfaret. Igennem det meste af sit liv har han nemlig lidt af klaustrofobi - frygten for lukkede eller små rum.

Da han som 10-11 årig blev lukket inde i et lille mørkt rum af nogle ældre drenge, satte angsten sig i ham - og har siddet der lige siden. Det fortæller den garvede tv-vært i magasinet Euroman.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ældre drenge lokkede Jens Gaardbo i baghold

Gerningsmændende var nogle, lidt større drenge der fik lokket Jens ind i bygningen med påskud om, at hans bold var derinde.

Da Jens var kommet ind i bygningen, lukkede de døren efter ham og satte låsen på.

- I det øjeblik var jeg stenstikker på, at jeg ville dø der i et sort rum bag en flere hundrede kilo tung jerndør og tykke murstensmure. Jeg ville blive levende begravet. Jeg panikkede fuldstændigt. Jeg skreg og hamrede på døren. Men jeg vidste også, at ingen kunne høre mig, fortæller Jens Gaardbo i Euroman.

Hvor lang tid han var i det mørke rum, ved han ikke - men de store drenge kom tilbage og lukkede ham ud igen.

Jens Gaardbo: En evig kamp

Klaustrofobi er i dag stadig noget tv-værten kæmper med. Og den dukker op i mange situationer. Det kan være elevatorer, fly og sågar store forsamlinger. Frygten kommer, når der ikke er en åbenlys flugtvej.

Jens fortæller, hvordan han siden han var 20 år, aktivt har forsøgt at bekæmpe klaustrofobien, så den ikke bliver en begrænsning.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden