1. aug. 2025
Af Caroline Andersen

Jesper Koch har sagt farvel til Hotel Alsik: Det skal han nu

Jesper Koch.
Jesper Koch.
Foto: Jesper Sunesen
Kokken Jesper Koch er klar til et helt nyt kapitel, hvor han vil kaste sig over noget ganske særligt.

Jesper Koch har valgt at stoppe som driftsdirektør på det prestigefyldte Hotel Alsik i Sønderborg, som han selv var med til at bygge op fra bunden.

Abonnement på BILLED-BLADET

Men selvom han takker af med hotelbranchen, betyder det langt fra, at han er færdig med gastronomien.

Tværtimod er det netop nu, hans visioner for fremtiden begynder at tage form.

Det fortæller Jesper Koch i et interview med TV Syd.

Kendiskokken, der også er kendt som dommer i "Masterchef", har nemlig rettet blikket skarpt mod sin hjemegn i Sønderjylland, hvor han vil tage lokale klassikere som øllebrød, forloren hare og gule ærter til nye kulinariske højder.

Målet er at løfte de traditionelle retter ind i en moderne og ambitiøs kontekst, hvor de kan indtage pladsen som topgastronomi.

Jesper Koch har tidligere fortalt, at beslutningen om at forlade Alsik ikke har været svær – det var tid til at trække stikket og fokusere på nye drømme.

Han fortsætter med at lave tv og nyder at have mere tid til familien, men han nægter samtidig at lægge iværksætterånden på hylden.

- Det, der driver mig, og som kommer til at drive mig, er at komme endnu dybere ned i den sønderjyske mul, siger Jesper Koch til TV Syd.

Hvad det næste konkret bliver, holder han endnu tæt til kroppen.

Mere om: