Jette Hill og familien lever af nødhjælp

Foto: AOP
Den tidligere TV-vært Jette Hill Ludvigsen og hendes familie skal i en uge leve af nødhjælpsmad fra Red Barnet.

For at være med til at skabe opmærksomhed omkring Red Barnet, der har landsindsamling søndag 7. september, har Jette Hill Ludvigsen og hende store, børnerige familie meldt sig til at være én af de 10 familier, der i en uge skal leve af Red Barnets nødhjælpspakke.

Pakken er sammensat i samarbejde med ernæringsekspert Marie Steenberger for at sikre, at hvert familiemedlem får 2.100 kalorier om dagen, hvilket er FN's anbefalede minimum.

- Vi vil med nødhjælpspakken gerne være med til at åbne øjnene for, hvor vanvittigt priviligerede vi er i dette land - og at vi skal huske at hjælpe. Det er en kæmpe udfordring, fortæller Jette Hill Ludvigsen på sin Facebook-profil på andendagen med nødhjælpsmad.

Kan bytte kartofler til grøntsager

Jette Hill Ludvigsen er gift med David Scott Hill, og de er begge med i nødhjælpsprojektet sammen med deres seks børn: Louis 14 år, Natascha 13 år, Sebastian 11 år, tvillingerne Zoe + Amanda 10 år og "tullemor" Carmen på fire år.

Nødhjælpspakken indeholder pr. person - pr. dag: 400 gram kartofler, 150 gram pasta, 100 gram ris, 100 gram hvedemel, 15 gram sukker, 55 gram tørrede røde linser, 25 gram rapsolie - og tørgær.

Man kan bytte sin ration kartofler til friske grøntsager.

I en uge skal de dermed undvære alt fra cafébesøg til en stykke chokolade, hyggeslik og andre lækkerier som for eksempel frugt.

Familiens oplevelser med nødhjælpsugen deles også med DR Ultra.

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden