Onsdag, 8. februar 2023 — af Majken Munk

John Faxe Jensen havde planer om at vente, men et råd fra en kammerat satte tingene i relief

John "Faxe" Jensen
John "Faxe" Jensen
Foto: Dan Mariegaard
Den tidligere fodboldspiller John ”Faxe” Jensen sprang ud i noget helt nyt sidste år, men det var tæt på, at det ikke blev til noget.

I sommeren 2022 kunne John ”Faxe” Jensen sammen med de øvrige holdkammerater markere 30-års jubilæum for sejren ved EM i fodbold.

Det store jubilæum markerede John ”Faxe” Jensen også selv.

Han udgav nemlig en biografi, selv om det egentlig ikke var noget, han havde tænkt at tiden var til, men et godt råd fra en kammerat satte tingene i relief.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bogen, der udkom i sommer, har titlen ”Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven”.

Det var nu lige før, at bogen ikke var blevet udgivet.

- Jeg ville have ventet med at skrive den, fordi jeg er vokset op med, at når man skal skrive en bog, er det fordi, det er lige før, man stiller træskoene, eller når man går på pension, altså når man ikke laver mere i den her branche. Så var der en kammerat, der fortalte mig: ”Hvad nu, hvis vi aldrig fik din historie?”, for man ved jo ikke, hvad der sker i morgen. Så derfor skrev jeg bogen, og den udkom i sommer så det passede med 30-års jubilæet for vores EM-sejr, fortæller han til BILLED-BLADET, der møder ham til ”Årets optimister” 2023.

Den 57-årige tidligere fodboldspiller kan kun smile af, hvor godt bogen er blevet taget imod.

- Den er blevet modtaget helt vildt! Jeg har været ude og turnere rundt med den, og det er blevet taget virkelig godt imod. Det er fedt, fortæller han.

På trods af den positive oplevelse har han ikke planer om at kaste sig over at skrive flere bøger. For tiden dedikerer han sig stadig til at arbejde med fodbold.

- Jeg har mit eget konsulentfirma, hvor jeg hjælper lidt fodboldklubber og nogle fodboldspillere. Jeg skal arbejde lidt for Arsenal i år, fortæller han.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden