Onsdag, 11. januar 2023 - af Marie Krakau

Jordskredssejr: Her er årets kjole 2022

Top fem i "Årets kjole 2022"
Stort tillykke til vinderen af "Årets kjole 2022".

Årets kjole 2022 er fundet. 

Og det blev ikke just kamp til stregen. Vinder kjolen vandt nemlig med hele 42% af alle stemmer. Herefter fulgte andenpladsen med knap 10% af stemmerne. 

Den uovertrufne sejr tog årets vel nok mest optalte kjole. Det var nemlig Helle Thorning-Schmidts pink gallakjole fra gallataffel på Christianborg Slot d. 11. september i anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kjole der er lavet i crepe georgette med kanter i silke duchesse. Det er top-designeren Søren le Schmidt, der er manden bag 2022 flotteste kjole. 

Gallakjolen er designet som en smal silhouet, med et kæmpestort skørt og voluminøse og lange ærmer, blev diskuteret vidt og bredt særligt på de sociale medier. 

Blot en lille uge efter Helle Thorning-Schmidt havde båret den, var den udlånt til tv-vært Sarah Grünewald, der bar den i bedste sendetid under "Vild med dans". 

Det er også en kjole, der blev luftet til fejringen af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, der indtager andenpladsen. Dog blev den ikke båret under gallataffel, men til festforestilligen på Det kongelige Teater dagen forinden. 

Det er Ellen Hillingsøs smukke blommefarvede kjole designet af Morten Ussing, der med i underkanten af 10% af stemmerne er stemt ind som årets næst-smukkeste kjole. 

Tredjepladsen går til Marianne Eihilts lyse kjole med stort skørt med gyldne detaljer, som hun bar i under "Vild med dans: Knæk Cancer" på Det kongelige Teater. 

I galleriet øverst i artiklen kan du se hvilke kjoler, der er stemt ind, som de fem flotteste kjoler i 2022. 

I linket herunder kan du se alle de nominerede: 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden