15. mar. 2023
Af Caroline Andersen

Kærlighed ved første blik: Sådan mødte Kender du typen?-ekspert sin kone

Jacob Holst Mouritzen
Jacob Holst Mouritzen og konen Maria Holst Mouritzen
Foto: Martin Høien
Jacob Holst Mouritzen mødte sin kone under nogle helt særlige omstændigheder.

På en fredelig villavej på Vestamager bor 37-årige Jacob Holst Mouritzen med sin kone, Maria Holst Mouritzen, og parrets to børn, Leo på seks år og Lucia på to år.

Men hvis vi nu spoler tiden lidt tilbage – så mødte parret, der er gift på snart 12. år, hinanden under lidt særlige omstændigheder.

Maria var nemlig Jacobs rusvejleder, da de studerede på Roskilde Universitet. Hendes primære rolle var, at Jacob og de nye studerende blev introduceret til det nye studiemiljø – både fagligt og festligt.

Det var, ifølge Jacob, kærlighed ved første blik.

– Jeg vidste det fra første sekund. Jeg gik hjem til mine venner og sagde, at jeg havde mødt hende, jeg skulle giftes med. Og jeg tror ikke, at jeg havde snakket med hende endnu. Men det var jo rigtigt, sagde Jacob Holst Mouritzen til BILLED-BLADET.

Maria krævede dog lidt overtalelse. Det tog i hvert fald en del måneder, før hun overgav sig til kærligheden og til Jacob.

Men Jacob havde i sidste ende ret, for de blev gift, da de var henholdsvis 25 og 26 år. Det blev ikke kun et ægteskab, men også starten til et langt partnerskab, hvor de havde strategibureauet “Holst Mourtizen” sammen.

Læs mere om: