11. okt. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Kaspar og Lambang fra Sommerdrømme: Vores datter er alvorligt syg

Kaspar og Lambang med børnene Java og Atlas. 
Kaspar og Lambang med børnene Java og Atlas.
Foto: Hanne Juul
Kaspar og Lambang Arianto, som sidste år vandt TV 2-programmet "Sommerdrømme", var forleden med til det velgørende modeshow "Charity Catwalk". Her blev der samlet penge ind til Legeheltene, som hvert år hjælper syge børn. Undervejs fortalte parret på rørende vis om deres egen datter, som har været indlagt flere gange.

Masser af kendte danskere var forleden samlet til dette års ”Charity Catwalk”, og til det velgørende modeshow blev der svinget med både hofterne og de flotte kjoler, der blev vist frem på catwalken.

Blandt de kendte modeller var Kaspar og Lambang Arianto, som sidste år vandt ”Sommerdrømme” på TV 2. Som de eneste gik de på catwalken som et par, og det var ikke tilfældigt.

Datteren indlagt flere gange

De var der nemlig med til showet af en ganske særlig årsag. Formålet med modeshowet var nemlig at samle penge ind til Legeheltene, som hvert år hjælper tusindvis af indlagte børn, og – desværre – kender netop Kaspar og Lambang rigtig meget til netop Legeheltene.

Deres fire-årige datter Java har nemlig været indlagt flere gange i sit korte liv.

Java har kronisk nyresygdom

- Vi har to skønne børn, tvillinger på fire år. Vores datter Java er god til mange ting, blandt andet at blive syg. Det startede, da hun var fire uger gammel og hun fik meningitis og var ved at dø fra os, fortalte Kaspar, da han og manden var på scenen under årets ”Charity Catwalk” for at fortælle deres historie.

I dag ved de, at lille Java har en kronisk nyresygdom, men de ved ikke, hvorfor hun så tit bliver syg. Senest var hun indlagt for en måned siden på grund af slemme infektioner og blodforgiftning, fortalte Kaspar, der sammen med familien har oplevet mange svære stunder de seneste år.

https://imgix.billedbladet.dk/20221007_mr_charity_028.jpg
Lambang og Kasper var på scenen, hvor de på rørende vis fortalte om deres syge datter og oplevelser med Legeheltene.
Foto: Mikael Rieck

Legeheltene gør en kæmpe forskel

Som spæd forstod Java ikke, hvad Legeheltene var, men det har hun i den grad fundet ud af siden.

- Java er pivhamrende bange for læger og sygeplejersker, for de stikker én. Hun sagde: Jeg vil ikke! Og ind kommer der en regnbuefarvet helt, som for en gangs skyld ikke er Lambang. De har en time sammen, indtil lægen kommer og skal tage blodprøver, og bagefter kom hun (Legehelten, red.) tilbage og legede i to og en halv time, fortalte Kaspar, inden stemmen knækkede sammen med tanke på hvor stor en forskel det gør for hele familien, at Legeheltene kommer. Dels for at lege med Java, men også for at aflaste forældrene i en svær tid.

Lambang er også fuld af beundring over Legeheltene, og han kender dem både fra Javas mange indlæggelser, men i særdeleshed også fra sin hverdag som børnelæge på Roskilde Sygehus.

- Vi er blevet fuldstændig afhængige af Legeheltene. Det er vores forlængede tillidsarm. Vi skal diagnosticere og behandle, og der bruger vi Legeheltene og Kreaheltene til, at børnene får tillid til os sundhedspersonale. Det giver også lov til at undersøge og give medicin og tage blodprøver. Det er uundværligt at have, understregede Lambang.

https://imgix.billedbladet.dk/20221007_mr_charity_017.png
Kasper og Lambang var også med til at skabe en fest på catwalken.
Foto: Mikael Rieck

Se flere billeder af kendte til "Charity Catwalk" i linket herunder:

Læs mere om: