Lørdag, 21. marts 2020 — af Laura Dalgård Hansen

Keld og Hilda: Lykkelige for at være tilbage i Danmark

Keld og Hilda Heick
Keld og Hilda Heick
Foto: Thomas Laursen
Hvad der skulle have været en afslappende ferie på Gran Canaria for Keld og Hilda Heick udviklede sig pludseligt, da der opstod corona-panik hos de mange turister.

Da Keld og Hilda Heick for knap et par uger siden rejste ned i varmen på Gran Canaria havde de ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at coronakrisen ville udvikle sig så hastigt, som den gjorde.

De var rejst derned i fred og ro, og de havde også nogle hyggelige dage, inden de fik at vide, at Danmark lukkede ned. For så opstod der panik.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trængsel for at komme hjem

- Der var ikke panik, før alle pludselig skulle hjem. Alle danskere der har været der henover vinteren skulle hjem. Der var virkelig trængsel, fortæller Hilda Heick til BILLED-BLADET om oplevelsen.

De havde planlagt, at de skulle hjem lørdag den 14. marts, men i lyset af situationen ville de gerne have været hjemme før tid.

- Vi ville gerne have været hjem et par dage før. Vi har ikke forestillet os, det ville udvikle sig så vildt. Det var en lang tur hjem, men vi er lykkelige for at være på dansk jord igen. Vi var kede af at være kommet af sted.

Keld og Hilda Heick er hjemme i god behold igen.

Hilda Heick: Det er en katastrofe

- Jeg håber på, vi ikke er smittede, og at landet snart kommer på fode igen. Det er en ulykke for frygtelige mange mennesker. Det er en katastrofe, forklarer Hilda, der aldrig har oplevet noget lignende.

- Vi har haft Sars og andre sygdomme, som har gjort os forskrækkede. Men denne her gang synes jeg, det er sygt. Den rammer så mange og florerer så hurtigt rundt omkring. Man bliver lidt bange. Vi er så glade for at være hjemme igen, der er ikke noget bedre. Vi ved, børnene sidder 4 kilometer herfra, og indtil videre er der ikke nogen, der er ramt, fortæller Hilda Heick, der også var i løbende kontakt med familien, da de var på Gran Canaria.

Nu er de atter hjemme i Danmark, men også her er det syngende ægtepar ramt af coronaepidemien.

Foto: Thomas Laursen

Keld og Hilda er lykkelige for at være hjemme i Danmark igen.

Keld og Hildas tomme kalender

De har nemlig fået en ufrivillig lang ferie, fordi deres jobs er aflyst de næste to måneder. Keld og Hilda tager ofte ud og optræder for ældre mennesker, men det er der altså sat en stopper for på grund af virussen. Og Hilda Heick ville heller ikke kunne bære, hvis nogen blev smittet, fordi en gruppe ældre mennesker var samlet for at høre hende og Keld. Derfor skal de nu finde på noget andet at få tiden til at gå med.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Vi kan altid gå ud at ordne have og rydde op i skabene, som man aldrig får gjort. Så får vi læst nogle bøger, og så må vi nyde livet på en anden måde, fortæller Hilda Heick, der er lykkelig for at være hjemme i Danmark igen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden