17. sep. 2019
Af af Laura Dalgaard og Stine Ramlyng

Kendte klovne: Kan du se hvem, der gemmer sig bag de røde næser?

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/klovne_top.jpg
Foto: Danske Hospitalsklovne
Tre kendte danskere har uddannet sig til jobbet som hospitalsklovn og gør ugentligt livet lidt nemmere for indlagte børn, når der fx skal tages blodprøver, skiftes forbindinger eller lægges drop.

Det er ikke altid lige sjovt at være indlagt på hospitalet som barn, men heldigvis er der nogle, der er med til at sprede lidt glæde i en hverdag præget af sygdom. Nemlig hospitalsklovnene.

Alle klovnene har gennemført en halvanden år lang uddannelse, som gør dem i stand til at arbejde meget tæt sammen med personalet på børneafdelingerne.

Mange steder deltager hospitalsklovnen som en aktiv del af behandlingsteamene. De er med ved behandlinger såsom blodprøvetagninger, skiftning af forbindinger, dropanlæggelse/fjernelse af drop mv.

Kendte danskere klovner for den gode sag

Tre kendte har taget klovne-uddannelsen og er flere gange ugentligt med til at skabe godt humør hos børn og deres familier.

Bag de røde næser gemmer der sig skuespillerne Pernille Valentin og Søren Hauch-Fausbøll samt "Anna og Lottes" mor, Kirsten Cenius.

https://imgix.billedbladet.dk/treklovne.jpg
Foto: Aller Media

Basta, Bip og Karla

Pernille Vallentin er skuespiller og har blandt andet medvirket i filmen "Fri os fra det onde" og filmatiseringen af Jakob Ejerbos ungdomsroman "Nordkraft". Hun går under klovnenavnet Basta.

Søren Hauch-Fausbøll har lavet masser børnefjernsyn, og er blandt andet kendt for at være manden inde i Bamse. Hans klovnenavn er Bip.

Kirsten Cenius har blandt andet lagt stemme til en række tegnefilm, men hun er mest kendt som Kirsten fra børneserien "Anne og Lotte". Hends klovnenavn er Karla.

https://imgix.billedbladet.dk/sh-0019226.jpg
Foto: Niels S. Andersen

Netop nu kan man støtte De Danske Hospitalsklovne ved at købe en rød klovnenæse i butikker over hele landet.

Læs mere om de Danske Hospitalsklovne her.

Læs mere om: