Kendte kvinder kysser sclerose farvel

Szhirley og Lina Rafn
Szhirley og Lina Rafn
Fotos: Thomas Fryd / WERKSTETTE
Szhirley, Lina Rafn, Saseline, Pernille Aalund og Julie Berthelsen er blandt de kendisser, der støtter kampen mod sclerose.

Enhver, der har sclerose tæt inde på livet, har nok på et eller andet tidspunkt ønsket sig at kunne give sygdommen et farvelkys.

Derfor lancerer Scleroseforeningen nu kampagnen ”Kys sclerose farvel”. Målet er at samle så mange penge ind til forskning, at vi alle en dag kan kysse den kroniske og potentielt invaliderende sygdom sclerose farvel.

En stribe kendte danske kvinder blandt andet Szhirley, Lina Rafn, Ellie Jokar, Saseline, Pernille Aalund og Julie Berthelsen har valgt at stille op til fordel for Scleroseforeningen i forbindelse med kampagnen. Alle kvinderne har en relation til sclerose og har set sygdommens måde at angribe kroppen på, på helt tæt hold.

- Jeg er ret tæt på en mand med sclerose, og den sygdom provokerer mig virkelig. Hjertekarsygdomme giver lidt mening – du har ædt og drukket i årevis, Skipper! Men sclerose… Hvorfor begynder kroppen pludselig at angribe sig selv på den måde? Det giver ikke mening, og det provokerer mig, siger Lina Rafn

- Jeg har set sygdommen gennem hele min barndom, fordi en af min mors nære venner har sclerose. I dag kan hun ikke bruge andet end sine hænder og sit hoved. Hun er lige blevet mormor, men hvor sjovt er det, når man ikke kan løfte sit barnebarn spørger Szhirley.

Du kan nemt støtte via SMS, der er mulighed for at støtte med henholdsvist 10, 20 og 50 kroner. Send teksten; kys10 til 1231,  kys20 til 1231, kys50 til 1231.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden