Kræftramt Andrea Elisabeth Rudolph skal have fjernet bryst: Jeg skal bare leve!

Andrea Elisabeth Rudolph.

Andrea Elisabeth Rudolph.

Foto: Mikael Rieck
En hudløs ærlig Andrea Elisabeth Rudolph åbner i det nye nummer af Eurowoman op omkring sin kræftsygdom.

I et nyt stort interview i juli-udgaven af magasinet Eurowoman åbner den 44-årige radio- og tv-vært Andrea Elisabeth Rudolph og grundlægger af skønhedsbranded Rudolph Care, hudløst ærligt op omkring den kræftsygdom, hun har kæmpet med siden januar.  

Det var i slutningen af februar, at hun på sin Instagram-profil fortalte offentligheden, at hun havde fået konstateret brystkræft.

Ærer sin krop

Efter først at blive vred på sin krop, fordi hun følte, at den havde forrådt hende, bruger hun nu al sin styrke på at være god ved den, ære den og rose den for at bekæmpe kræften. 

Samtidig fortæller hun til magasinet, at hun og ægtemanden Claus prøver ikke at lade kræften fylde hele hverdagen, men blandt andet i weekenden forsøger at holde fri fra kræften og undlader kemosnak, mens pilleglassene bliver stillet ind i skabet. 

Skal have fjernet bryst

I Eurowoman kommer Andrea Elisabeth Rudolph ind på, det forløb, hun har aftalt med lægerne omkring bekæmpelsen af sin kræftsygdom. 

Planen i skrivende stund er, at hun skal i kemo i sammenlagt 24 uger, først 12 uger med den røde kemo, som er den hårdere, hver tredje uge, og derefter 12 uger med den hvide kemo hver uge. 

Derefter er det planen, at kirurgerne fjerner brystet og så skal hun i strålebehandling. 

- Jeg har allerede foreslået lægerne, om vi ikke bare skal fjerne begge bryster ved samme lejlighed. Jeg ville da være ked af det, hvis jeg fik kræft i det andet bryst også, og hvis jeg skal have lavet nye bryster med implantater, kommer de måske i højere grad til at ligne hinanden.

- Jeg har det helt fint med, at de skal fjerne brystet. Det tager vi stilling til, når vi kommer dertil. I starten sagde jeg til lægerne: "Skal vi ikke bare fjerne armen? Bare tag den væk. Jeg skal bare leve! Hellere lidt for meget end lidt for lidt. Jeg ville sagtens kunne klare mig med en arm. Men sådan fungerer det desværre ikke, siger Andrea Elisabeth Rudolph til Eurowoman. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Fandt to knuder

I interviewet forklarer Andrea Elisabeth Rudolph, hvordan hun i slutningen af januar fandt en knude på størrelse med en stor vindrue i den venstre armhule og en aflang form for knude i sit bryst. 

Hun vidste med det samme, at noget var forkert og fik allerede dagen efter en akuttid hos lægen, der sendte hende videre til Rigshospitalet, hvor hun syv dage senere kom til mammografi, scanning og biopsi. 

De konstaterede, at det var brystkræft, der heldigvis ikke havde spredt sig til resten af kroppen. 

Kærlig mor

Noget af det sværeste for Andrea Elisabeth Rudolph har været at skulle fortælle børnene om sygdommen. 

Privat har Andrea Elisabeth Rudolph datteren Isolde, 15, fra et tidligere forhold.  

Siden 2016 har hun været gift med den tidligere håndboldspiller Claus Møller Jakobsen, der har to børn, Alma, 9, og Oskar, 14, fra et tidligere forhold.  

Og sammen har parret sønnerne Alfred på snart fem år og Arthur på fire år. 

Svær snak

Blandt andet mindes hun det hjerteskærende øjeblik, hvor hun fortalte datteren Isolde om kræften og hun derefter spurgte, om hun ville miste hende. 

Til det svarede Andrea Elisabeth Rudolph, at hun lovede hende, at det ikke ville blive på grund af kræften.

Kæmper mod kræften

For at bekæmpe kræften så effektivt som muligt, forklarer Andrea Elisabeth Rudolph, at hun gør alt for at optimere sit helbred.

Det betyder blandt andet, at hun træner tre gange om ugen, hver morgen drikker en sund smoothie og så tager hun cannabis, der hjælper med at bevare appetitten og finde ro om natten.

Et anderledes år

Da Andrea Elisabeth Rudolph i februar fortalte om sin kræftsygdom, sagde hun således på sin Instagram-profil og i en presseorientering fra sit skønhedsbrand Rudolph Care. 

"2021 bliver noget anderledes, end jeg havde forestillet mig. Der venter mig et halvt til et helt år, hvor jeg skal arbejde meget mindre og bruge min energi på at blive rask og være sammen med mine børn. Jeg har den dejligste familie, de bedste venner og et stærkt team tæt omkring mig hele vejen. Det betyder alt, og jeg har en stærk tro på, at jeg kommer godt igennem det her – både stærkere og klogere, lød det dengang fra Andrea Elisabeth Rudolph, der for tiden har orlov fra sin stilling som daglig leder af Rudolph Care. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden