4. mar. 2023
Af Majken Munk

Krag & Virkner hyldet: Det siger Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal om prisen

Katrine Greis-Rosenthal og Thure Lindhardt
Katrine Greis-Rosenthal og Thure Lindhardt i "Krag & Virkner"
Foto: Monday Production/ DR
Da aftenens sidste pris ved TVPRISEN skulle uddeles, havde Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal ikke ventet at vinde.

TVPRISEN hylder årets bedste tv, og blandt én af vinderne var DR-serien ”Krag & Virkner”.

Den handler om forholdet mellem den tidligere statsminister Jens Otto Krag, der blev spillet af Thure Lindhardt, og skuespiller Helle Virkner, der blev spillet af Katrine Greis-Rosenthal.

Serien ”Krag & Virkner” vandt prisen for ”Årets nyskabelse”, men de to hovedrolleindehavere var noget chokeret over, at de blev udråbt som vindere.

- Det var sådan en overraskelse, udbryder Thure Lindhardt, da han møder pressen efter prisoverrækkelsen.

- Virkelig en overraskelse. Som jeg lige sagde; Det her felt var fyldt med så mange forskellige slags programmer, og det er jo op til en jury om, hvad de lige synes, der er nyskabende ved den her serie, fortsætter Katrine Greis-Rosenthal.

Thure Lindhardt og Kathrine Greis-Rosenthal
Thure Lindhardt og Kathrine Greis-Rosenthal viste den flotte pris frem.
Foto: Lars H. Laursen

Det store smil lyste skuespillernes ansigter op, og de var da også meget stolte af at stå med den flotte pris i hænderne.

- Det er meget, meget stort, fortæller Thure Lindhardt, der udover at være med som skuespiller i serien også er instruktør på den.

For Katrine Greis-Rosenthal var prisen også et skulderklap, der viser en anerkendelse af deres arbejde.

- Det var en ret stor opgave at portrættere to store ikoner, så det er virkelig dejligt at få en form for anerkendelse for, at det gjorde vi tilnærmelsesvist troværdigt, fortæller Katrine Greis-Rosenthal.

Læs mere om: