Mandag, 28. november 2022 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Lene Beier har selv været igennem det: Nu vil hun hjælpe andre med sit nye job

Lene Beier
Lene Beier trækker i ambassadør-trøjen, og vil bruge sin stemme til noget betydningsfuldt.
Foto: Martin Høien
Du kender hende som værten, der får introverte landmænd til at åbne op – nu vil hun bruge sin stemme på at hjælpe udsatte i Danmark.

Når man har det svært, kan det være hårdt at skulle prøve at finde vej igennem et system, der til tider kan virke både uigennemskueligt, presset og fyldt med tabuer.

Men det vil Lene Beier prøve at gøre op med.

På Instagram offentliggør hun nemlig, at hun er ny ambassadør i AskovFonden. En nonprofit organisation, der hjælper udsatte mennesker i Danmark, og udvikler sociale løsninger til dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det betyder, at Lene hopper er hoppet i en ”Social Superhelt”-trøje, og med sin stemme fremover vil forsøge at nedbryder tabuer. Hun er selv særligt berørt af mennesker, der er ensomme, unge som ikke føler, at de passer ind, og børn der ikke bliver set og rummet i vores samfund.

 

Til billedet, som BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele, skriver hun blandt andet:

- Kriser rammer os alle. Vi bliver skilt, mister et familiemedlem, får en diagnose, kæmper med angst eller depression eksempelvis, men det betyder ikke, at vi ER vores kriser. Det betyder, at vi HAR en krise, som vi har brug for hjælp til at klare, så vi kan ændre vores livsbane igen. Den hjælp den kan man få hos AskovFonden. Fordi alle vinder når ingen taber.

Som ambassadør vil hun nu stå til rådighed og være med til at nedbryde de tabuer, der er og kan være forbundet med det at være udsat.

Desuden fortæller hun, at hun også selv personligt har oplevet, hvordan det føles, når ens barn ikke trives.

- En af vores drenge har haft det svært i mange år. Anders og jeg gjorde alt for at hjælpe ham, men helt ærligt, så var vi ofte på bar bund! Vi anede ikke hvor vi skulle finde den rigtige hjælp. Der ER hjælp at hente i det offentlige, men det er svært, uigennemskueligt og en meget langsommelig proces – især, når man står med et menneske man elsker, som får det værre hver dag der går. Vi tog kampen, lagde arm med systemet og i skrivende stund er vores dreng i de rammer der passer til ham – og det er vi taknemmelige for.

Med sit ambassadørskab håber hun, at hun kan være med til at gøre systemet mere gennemskuelig for både den udsatte og de pårørende.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden