Mandag, 6. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Linda P. blev indlagt på psykiatrisk: Det var en befrielse

Linda P.
Linda P.
Foto: Mikael Rieck
I 2013 fjernede Linda P’s ben sig under hende, da hun skulle optræde på Skanderborg Festival. Meldingen var dog klar: Det hele sad i hovedet.

Det skulle have været en vild optræden på Skanderborg Festival foran 30.000 mennesker, men i 2013 ramlede det hele for Linda P.

Efter nogle vilde år med både alkohol og stoffer havde hendes krop givet op, og den store kulmination på festivalen fik hende på rette vej. Det fortalte komikeren i ”Deja-vu med Frøkjær” på TV 2 Charlie mandag aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Søde Mick Øgendahl tager min hånd, og siger: ”Jeg tror, vi skal tage på psykiatrisk afdeling.” Så kørte vi derhen, og det var meget befriende i det øjeblik jeg kom, fordi jeg kunne give helt slip. Det var okay, at jeg ikke var fattet. Og så snakkede jeg med en læge, der sagde: ”Det er meget hårdt for din krop, alt det her. Måske du skulle snakke om, hvordan du har det. Hvad er grunden til alle de her ting?", fortæller hun i ”Deja-vu med Frøkjær”.

I 24 timer var hun indlagt, inden hun tog beslutningen om, at hun godt kunne tage den kamp op. For når hun kiggede rundt på de andre, der var indlagt, så følte hun selv, at hun havde gode forudsætninger for at klare den kamp, hun stod overfor. Hun havde nemlig et stort bagland, der bakkede hende op.

Og foruden et par tilbagefald i starten, var det begyndelsen på Linda P’s opgør med stoffer og alkohol, og i dag har hun været clean i 12-13 år.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden