24. apr. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Lotte Friis og mandens svære kamp: Nu vil hun bryde tabu

Lotte Friis og Christoffer Schnack Ringø. 
Lotte Friis og Christoffer Schnack Ringø.
Foto: Mikael Rieck
Lotte Friis og manden Christoffer Schnack Ringø ønsker sig brændende at blive forældre, men kampen for at blive gravid var ikke nem.

Kort efter nytår kunne Lotte Friis og hendes mand, Christoffer Schnack Ringø, afsløre den glædelige nyhed, at de venter deres første barn.

Men de færreste ved, at det har været svært for for den 34-årige tidligere svømmer at blive gravid, og at hun derfor har været gennem fertilitetsbehandling.

I orden at få hjælp

Det er indtil for nylig kun de nærmeste, der har kendt til den kamp, de har været igennem, men nu vil Lotte Friis være med til at bryde tabuet om, at det ikke er skamfuldt at få hjælp, når man gerne vil have et barn.

Det fortalte radioværten, da hun i weekenden var gæst i ”Go’ Morgen Danmark”.

- Jeg følte, det var lidt tabubelagt, og det skal det ikke være. Nogen skal have hjælp, og det er helt i orden. Som mennesker er vi generelt lidt for dårlige til at sige, at vi får hjælp, og det er rigtig ærgerligt, så jeg vil gerne kunne vise, at det kan lade sig gøre, og at man kan komme igennem det, fortalte Lotte Friis, de hun var på besøg i den røde sofa.

Her lagde hun heller ikke skjul på, at det har påvirket parforholdet, at det ikke gik så nemt med at blive gravide, som de havde håbet.

- For os var det vigtigt at komme ud af det her som et par og ikke være et af de par, som måske går til grund på grund af al det stress, som kommer på parforholdet, når man gerne vil være forældre.

Lotte Friis og Christoffer Schnack Ringø blev gift i oktober 2020, og til juli venter de deres første barn.

Læs mere om: