Onsdag, 22. februar 2023 — af Catja Klarskov

Martin Brygmann om at blive ældre: Tvivlen har altid været min tro følgesvend

Martin Brygmann
Martin Brygmann
Foto: Lars H. Laursen
Martin Brygmann fyldte rundt slutningen af januar, og selv om tvivl på egne evner altid har været en stor del af ham, så får han det bedre, jo ældre han bliver.

Den 25. januar i år var en stor dag for Martin Brygmann. Her skulle dannebrog nemlig hejses til ære for multikunstneren, da han fyldte 60 år.

Med alder kommer livserfaring, men for nogen også krise over de efterhånden mange levede somre. Det er ikke tilfældet for Martin Brygmann. Det fortæller han i et interview med Radio4, som du kan lytte til her.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kunstneren har altid bakset med at finde ud af, hvordan livet skal leves, usikkerhed og generthed. Et af tilværelsens store spørgsmål, som han nok aldrig får et endeligt svar på, men som er blevet lettere og bedre med alderen.

– Jeg får det bedre og bedre, jo ældre jeg bliver. Jeg er lige fyldt 60 år, og det har jeg det virkelig godt med, fortæller Martin Brygmann i et interview med Radio4.

Martin Brygmann har altid været fuld af tvivl, men med alderen har han fundet løsningen på, hvordan han taler blidt og opmuntrende til sin altid tro følgesvend – tvivlen.

– Hvis jeg har lavet noget, som jeg synes er rigtig godt, så bader jeg mig i den ros, jeg giver mig selv. Det, synes jeg, er enormt dejligt at tillade sig, fortæller han i interviewet, som du kan lytte til her.

Selv omtaler Martin Brygmann da heller ikke sin tro følgesvend i negative vendinger.

Den vil være der, indtil den dag han lukker øjnene, men med årene har han fået styr på både tvivl og usikkerhed, således den ikke er usund.

Martin Brygmann er far til fem. De to ældste, Ludvig og Frida Brygmann, har han med dramatikeren Line Knutzon, hvorimod Cornelia, Sørine og Douglas Felix er med sin nuværende partner, Marianne Lykkesfeldt.

Frida Brygmann har desuden givet Martin Brygmann den flotte titel af morfar til lille Monty, ligesom sønnen Ludvig snart udvider med titlen som farfar, når han og kæresten, sangerinden Andrea Lykke Oehlenschlæger, indenfor kort tid nedkommer med deres første barn

Du kan lytte til hele interviewet her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden