4. sep. 2014
Af Dorte Quist

Mascha Vangs computer er blevet hacket

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-73830.jpg
Foto: Martin Høien/AOP
En 33-årig hacker og DJ har i al hemmelighed indsamlet private billeder, videoer og andet materiale fra en række danskere.

Mascha Vang er ikke i det bedste humør for tiden, efter politiet har informeret hende om, at hun er blandt de over 100 danskere, der er blevet udspioneret af en dansk hacker.

Den 33 årige mand, der også arbejder som DJ, fik for fire måneder siden ransaget sin lejlighed af politiet, der beslaglagde en del computerudstyr, som han angivelig har brugt til sine datatyverier, skriver BT.

I dag er manden sigtet for via ”trojanske heste” at have indsamlet både private billeder, videoer og andet materiale i hemmelighed.

Politiet er i gang med at kontakte de mange, der har fået deres computer og privatliv afluret, og en af dem er altså Mascha Vang.

Og det var ikke noget, som hun tog let på.

På sin blog skrev Mascha Vang bl.a. om den dag politiet kontaktede hende:

-I går bøvlede jeg med momsregnskab, som jeg absolut hader!! Opdagede i den forbindelse at jeg åbenbart har en elektronisk postkasse, hvor jeg så lige fandt en kæmpe (!!) uforudset udgift + 3 rykkere. Det er ved at være liiiidt træls at det er mig der skal vaske alt (datteren, red.) Hollie Nolia’s beskidte tøj, når hun har været på weekend hos far. Har lige ledt, ledt og ledt efter mit kort så jeg kunne betale et døgns parkering til absolut overpris, og finder så ud af at Andreas (Bo, kæresten, red.) allerede har gjort det, da jeg vil ligge billetten i ruden. Så ringer politiet og fortæller at den DJ, som har hacket min computer, har gemt en video af mig, og informerer mig om andre pænt ærgerlige detaljer. Ville egentlig ha’ skrevet en blog i dag om mænd – tror lige jeg venter til en bedre dag. Lige nu forbeholder jeg mig retten til bare at være sur.

Læs mere om: